Translate

vineri, 6 martie 2015

Resetarea ceasului biologic-UN PSEUDO studiu

  Pare de domeniul SF, dar acest studiu neasteptat vine din partea unor "abili" si "inspirati" cercetatori.
Dar, inante de a-i critica, va las pe Dumneavoastra sa descoperiti ceea ce acesti savanti au testat pe...cobai! Si nu e vorba de vreun semen de-al nostru, slava Domnului!!!


Un grup de cercetători a reușit să reseteze ceasul biologic al unor șoareci de laborator, iar acum caută metode pentru a face același lucru în cazul oamenilor.
Echipa de la Vanderbilt University, Nashville (Tennessee) a reușit să stimuleze, cu ajutorul unui scurt fascicul laser, celulele dintr-o regiunea a creierului numită nucleu suprachiasmatic. Înainte de a aplica acest stimul, cercetătorii au modificat genetic celulele acestui nucleu.
După modificarea genetică a neuronilor din nucleul suprachiasmatic, cercetătorii au aplicat un fascicul intens laser, de foarte scurtă durată, în ochii șoarecilor. De îndată ce celulele vizate erau stimulate, șoarecii deveneau foarte activi, de parcă tocmai se deșteptaseră după un somn bun, explică cercetătorul Cătălina Oana Curceanu pe siteul scientia.ro.
Nucleul suprachiasmatic este o mică formațiune din hipotalamus, situată exact deasupra chiasmei optice, locul de încrucișare a căilor optice.

Procedeul de stimulare a celulelor din nucleul suprachiasmatic ar putea fi realizat și în cazul oamenilor, însă marea provocare este găsirea unei modalități pentru modificarea genetică a neuronilor din această porțiune a creierului.

O metodă relativ la îndemână ar fi injectarea unui virus modificat în celule. Scopul acestui virus ar fi sensibilizarea la lumină a celulelor din nucleul suprachiasmatic. Totuși, folosirea unui virus este o tehnică cu un grad de periculozitate ridicat, așa că oamenii de știință caută alte metode, mai simple, sigure și eficiente.

Dacă se va reuși crearea unui dispozitiv pentru resetarea ceasului biologic, cei care vor să își revină după o noaptă albă nu vor avea nicio problemă în acest sens. Tot de această tehnică ar putea beneficia și cei care schimbă des fusul orar și suferă de așa-numitul „jet lag”.

Însă, dincolo de aceste aplicații, trebuie menționate și unele chiar mai importante. Metoda ar putea fi folosită cu succes și în tratamentul unor depresii, înlocuind unele medicamente, a căror administrare vine la „pachet” cu efecte secundare.

Acum, ca mi-am permis a va "pune in tema" cu acest "nou" si "eficient" mod de a ne reseta, vreau sa comentez, in dtilul meu, mai dirct, mai nestiintific, dar mai...aproape de adevar!
Daca "stimatii" si "inspiratii" oameni de stiinta s-au caznit a ne ferici, oare cand vom avea posibilitatea de a...experimenta mai intai pe dumnealor acest lucru?

Nu cumva, dupa cateva setari de acest gen, se va ajunge la o alarmanta mortalitate, aparuta chiar in serie?
Si, vin cu un solid argument...Se cunoaste faptul ca organismul trebuie sa se odihneasca , nu sa fie pacalit...
Mi-as dori sa cred ca mai exista vreo "urma" de inteligenta, vreo urma de umanitate sii in carcasele si inimile acestor "renumiti" cercetatori...

INCHEI aici, nu inainte de a-mi exprima stupoarea, dezgustul si totala sila vis-a vis de acest studiu ce nu tine de niciun percept, ce nu are vreo farama de normalitate si totodata ar fi trebuit IMEDIAT INTERZIS!

Sursas: scientia.ro



         
Zadkielix alias D.M


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu