Translate

marți, 27 august 2013

O Mioriță aparte, reactualizată

O Mioriță aparte, reactualizată

                                           
 Pe-un picior de plai
 Pe-o gură de Rai
 Ce s-a îmbâcsit
 De toți ce ne mint
 Iată, vin la vale
 Se cobor cu jale
 Trei turme de oi
 Că cea de-a patra
 Zace la Jilava (Rahova)
...
 Și dacă sosiră
 Se-mprieteniră
 C-așa stă toată treaba
În țara săracă
Plină de vânduți
Plină de mișei
 Ce se-nfruptă cu nesaț
Din al drojdiei...zaț...
...
(:::)

Așa precum v-ați dat seama, noua versiune trebuie să respecte (într-o proporție redusă) varianta reală.
Deoarece, din motive pur tehnice nu voi continua cu aceste rime (hilare sau...amețitoare =))) vă voi supune atenției un altfel de scenariu!

Exact ca in balada populară de maximă răspândire denumită MIORIȚA, pe un imaș (teren comunal, pajisște ogor semi-udat) își pășteau oile trei ciobanei, cu trei turme de miei:unul moldovean,unul vrâncean și altul ungurean.
Ca să nu fie discriminare, tustrei stateau ei rezemati în bâte și discutau la un nivel înalt,teme majore ale civilizației mondiale,molipsite de această criză socio-cultural-economic și moral.
 Săturându-se de a folosi cu abnegație și delicatețe limba română, atunci când vine vorba de limbi străine fiecare emite o opinie.
Baciul moldovean: 
-Părerea mea este că cea mai grea limbă este limba engleză.
Uite, de exemplu, ei scriu SHAKESPEARE si citesc "sheikspir".
-Aiurea, spune baciul vrâncean, cea mai grea limbă este franceza!
Ei scriu BAUDELAIRE si citesc "bodler"...
Baciul ungurean nu mai rabda și sare si dânsul:
- Cum pote la voi se vorbește așe? Voi ce fel de rumuni esti? Cel mai greu limbe este rumuneste....
In rumuneste se scrie CABANA VALEA MURESULUI, dar se citesti "keskemet domokos polvon"...

MORALA

 Fiecare dintre Dvs trebuie să-și exprime punctul de vedere. Nefiind exclus varietatea lor, am decis să vi le împărtășiți aici, sub forma de comentarii


P.S
 Acesta este doar un pamflet ți trebuie TRATAT ca atare! Orice posibilă asemănare trebuie privită ca fiind PUR accidentală!
 Vă mulțumesc!


Zadkielix alias Prof Dr Daniel Mihai 

miercuri, 7 august 2013

Vesti destul de ciudate de prin Luna August

 Di... Tanti Auguri

  

 Luna August este intr-adevar o perioada speciala, binecuvantata!
 Acum, din dorinta de a nu va plictisi sau (mai rau) de a va exaspera nu o sa insir motivele!
 Insa vreau sa va supun atentiei Dvs un subiect destul de controversat si delicat!
 Este vorba de programul de monitorizare ce vizeaza orice fiinta vie, rationala de ep acest Pamant!

 Da, departe de a trai in anturajul celor ce propaga fel de fel de teorii inspaimantatoare, pline de fanatism si in stransa legatura cu conspiratiile de tot felul, stirea confoprm caruia si in...tara noastra mult-iubita (sau ponegrita) s-ar afla niste servere mi-a atras deja interesul!
 Adica, mai pe sleau ...
Se spioneaza fratilor...Ce mai tura-vura!
 S-a facut si public...

Libertatea de miscare cat si cea de a actiona a devenit doar un  simplu (sau sa nu zic oarecum tendentios sau excentric)... nevinovat mit!
Si, ca sa nu spuneti ca as bate campii vreau sa va aduc si dovezile existente (aflate chiar in online), spre a fi considerat credibil!
Programul de spionaj XKeyscore, folosit de Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) pentru a obţine informaţii despre orice utilizator de Internet din lume numai cu ajutorul unei adrese de email, îşi adună şi stochează o parte din date şi la noi în ţară, potrivit ziarului britanicThe Guardian.

                     

În afară de România, pe hartă apar toate ţările în care NSA are servere de spionaj. Majoritatea sunt situate în capitalele statelor sau în apropierea lor şi speculează că aceste servere ar putea fi găsite chiar în ambasadele SUA. 

Surprinzătoare este prezenţa unui astfel de server în Moscova, dar şi în China. Totuşi, serverul din China este amplasat la mare distanţă de Beijing, lucru care sugerează că existenţa lui nu a fost autorizată. Pe imaginea obţinută de The Guardian se arată că aproximativ 700 de servere sunt instalate în peste 150 de locuri din toată lumea. Ţările din care XKeyscore operează sunt SUA, Mexic, Honduras, Costa Rica, Panama, Venezuela, Columbia, Ecuador, Brazilia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria, Italia, Spania, Polonia, Belarus, Rusia, România, Grecia, Republica Cehă, Algeria, Maroc, Egipt, Sudan, Somalia, Republica Camerun, Namibia, Zimbabwe, Arabia Saudită, Turcia, Irak, Kuweit, Bahraina, Qatar, Emiratele Arabe, Uzbekistan, Kârgâstan, Afganistan, Pakistan, India, Japonia, China, Filipine, Myanman, Thailanda, Cambodgia, Malaesia, Australia şi Noua Zeelandă. 
XKeyscore poate extrage orice fel de informaţii, de la paginile Web vizitate, conversaţiile purtate pe diverse chat-uri şi chiar emailurile trimise. Sistemul are nevoie de o adresă email deoarece multe dintre lucrurile pe care oamenii le fac online sunt complet anonime şi numai cu ajutorul unui identificator – un nume de utilizator şi domeniu Web – se poate face căutarea în bazele de date ce conţin traficul de Internet şi medatele.
Aceştia îl pot accesa fără mandat şi, potrivit unui manual de pregătire, tipărit în 2010, ei trebuie să introducă emailul unei anumite persoane.
Apoi, XKeyscore începe să scaneze traficul online analiştii pot face căutări chiar şi prin comentariile de pe reţelele sociale. Vestea bună este că datele nu rămân stocate permanent, deoarece cantitatea de informaţii adunată este mult prea mare.
NSA susţine că acest sistem este îndreptat către persoanele aflate în afara teritoriului SUA, însă de cele mai multe ori, cetăţenii americani sunt prinşi în colectarea de date...

E cam de NO COMMENT asemenea lucru...
Multi vor avea impresia ca acest mamonic si diabolic proiect i-ar..."proteja!"
 Nimic mai fals!!!
 Fara sa ma dau specialist am si eu o mini-remarca la toata aceasta informatie existenta (deja)!
 Am totala impresie ca ni se pregateste ceva grandios, in sensul ca OCULTA MONDIALA (blestemata sa fie in vecii vecilor!!!) ne educa si totdata ne directioneaza spre un anume fel de a fi, de a gandi si de a ne comporta.
Asa-zisele lor "standarde" nu pot fi puse in valoare atunci cand avem noi, poporul libertatea de a ne misca , de a actiona (asa cum ne e lasata de Bunul Dumenzeu!)
Asadar, e atat de TRAGICA SI DE SINISTRA toata aceasta mascarada incat ma astept (asa cum s-a intamplat de nenumarate ori in istorie), ca ritmul sa devina galopant...
De aceea, acele vremuri pre-acpocaliptice incep deja sa prinda contur!
 Sa dea Bunul Dumnezeu ca acst lucru sa nu se produca si eu...sa ma insel!
SI MAI MULT DECAT ATAT MA VOI RUGA CA TOATE PLANURILE LOR SA FIE UN ESEC!!!
...
 Insa, in afara de credinta si rugaciune in Adevaratul Dumnezeu, altfel de arme nu prea detinem!

De aceea, cei ce au receptat acesta stire as dori sa o popularizeze, fara sa invoce numele meu (decat doar asa, ca si curiozitate) si sa constientizeze enormitatea...

 Cu alese ganduri,

   Zadkielix alias Prof Dr D.M