Translate

duminică, 24 martie 2013

Pastreaza secretele aproape-întâmplări hazlii din comunism


Introducere:
Reeija.ro este magazinul online de posete din piele veritabila unde doamnele si domnisoarele se simt rasfatate. Credem in femeia independenta, regina propriei vieti, si stim ca misterele feminine vor fi mereu aproape de inima ei. Reeija, sinonim cu reina din limba spaniola, isi propune sa devina numarul 1 in materie de genti de dama in Romania.
De ce Reeija?
Pentru ca am vrut sa fim diferiti. Am vrut sa cream un brand romanesc, dar care nu este in tiparele romanesti, cu atat mai putin in ceea ce priveste numele. Reeija este un nume care a luat nastere dupa saptamani intregi de dezbateri, timp in care Reia, provenit din partea finala a numelui de familie a fondatoarei magazinului online, Codrea, a fost printre favorite. Dupa scurt timp ne-am hotarat ca Reeija (se citeste “reia”, cu un e lung) este suficient de diferit si transmite ceea ce dorim: independenta, aspiratii inalte, libertate si non-conformism.
Enuntul probei:
Pentru barbati: Povesteste-ne in mod umoristic despre o intamplare mai iesita din comun cand ai iesit la cumparaturi de posete cu jumatatea. Daca nu aveti asemenea iesiri, atunci despre o iesire la cumparaturi pentru ea ce ati avut-o candva si a fost mai diferita.
Reejia prin acest articol ne invită la o probă în care ne cam pune în fața amintirilor.Iar cum sinceritatea este cea mai eficient mod de a fi considerați integri,aș dori să le mulîumesc prin intermediul acestui site în care totul are personalitate, culoare și strălucire.

În cele ce urmează am să readuc aminte anumite întâmplări REALE,HAZLII pe care le-am auzit recent.

Haz cu parfum...socialist-ÎNTÂMPLĂRI SCURTE

1) În seara zilei de 20 august 1982, în centrul Braşovului aveau loc ultimele pregătiri pentru mega-petrecerea de a doua zi. În piaţă a fost amplasat un tablou uriaş cu chipul lui Nicolae Ceauşescu. Furtuna şi ploaia cu stropi mari, au distrus pictura. A doua zi dimineaţa, organizatorii au intrat în panică de cum au văzut portretul celui mai iubit fiu al poporului cu vopseaua scursă. Liniile telefonice cu Comitetul Central s-au înroşit. Tovarăşii de la centru au fost foarte operativi. În doar două ore a sosit o maşină din capitală cu un alt tablou. Cu doar cîteva minute înainte de începerea spectacolului, care era înregistrat de televiziune.oameni atent selectați de prin piață se grăbeau să monteze capodopera

2)  La fiecare vizită oficială, ţăranii din satele prin care trecea Geniul-Împărat erau puşi, peste noapte, să văruiască şi să înnoiască totul. Iar dacă producţia la hectar nu era prea consistentă, erau îndemnaţi să ia tulpini de porumb şi floarea-soarelui şi să le planteze pe lângă garduri şi şanţuri. Braşovul era cunoscut pentru producţia record de cartofi. Muşcaţi de zel, mai marii partidului au ordonat înlocuirea unei culturi întregi de cartofi, consideraţi prea sfrijiţi faţă de dimensiunile raportate la „centru“. Aşa că ţăranii au dezgropat toţi cartofii care nu se potriveau cu dimensiunile socialiste şi i-au înlocuit cu alţii mai mari şi mai frumoşi, aduşi cu remorcile din piețele țăranilor..
3) Furatul recoltei pe timp de noapte devenise, pe la începutul anilor ’80, un fel de sport naţional. Ca să-şi dovedească vigilenţa, „organele“ dintr-un sat au organizat o pândă şi le-a căzut în plasă un ţăran cu un car pe jumătate plin. Omul a fost trimis în judecată. Procesul a durat doar câteva minute şi a avut un final neaşteptat. „Miliţia susţine că acuzatul a fost prins în data de 28 septembrie, furând de pe câmp. Acest lucru nu este posibil. Organele competente au anunţat încheierea campaniei de toamnă cu câteva săptămâni mai devreme“, a pledat avocatul, anexând organul de presă al PCR, în care era consemnată încheierea „prematură“ a recoltării. Miliţianul şi primarul satului au fost obligaţi de judecător la plata unor daune ţăranului.
Scene burleşti se petreceau şi atunci când lui Ceauşescu îi venea să treacă pe la fermele zootehnice. La Prejmer, exista un lot de văcuţe de rasă, mari, late şi frumoase. Îndată ce prim-tovarăşul ieşea pe poarta unei ferme, animalele erau încărcate în camioane şi, în mare viteză, transportate la următorul obiectiv agro-zootehnic inclus în programul de lucru.

4)După prima vizită a lui nea Nicu la Timişoara, (care s-a lăsat cu un găinaţ pe basca lui), un anume domn Marchiş a primit ordin pe linie de partid să facă ceva cu porumbeii din piaţa oraşului, loc în care dictatorului îi plăcea să-şi ţină discursurile către naţiune. Zburătoarele dădeau bine ca decor în „lupta pentru pace“, dar aveau marele cusur că se găinau chiar şi pe capetele suitei conducătorului mult iubit. Disperat, omul însărcinat cu „dosarul porumbelul“ a mers la piață însoțit de câteva persoane cu misiunea de a  îmbăta... zburătoarele cu pâine îmbibată în vodkă...

Acest articol fost scris special pentru Spring SuperBlog 2013,etapa a 12-a!

                     Zadkielix alias Prof drd Daniel Mihai
                         



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu