Translate

luni, 31 octombrie 2011

O Stire ce face furori

Suntem oficial 7 miliarde de suflete pe aceasta Planeta!

Guvernul Mondial sa isi dea demisia!Gata, Bilderbergii sa aibe dureri de cap! Sa nu-si gaseasca linistea!

Acum, oare in mintile lor bolnave , diabolice (mai mult ca sigur) clocesc un plan de a ne lichida!
Cum ar zice-"rabdare. putina criza, o epidemie-doua, ceva foamete si cateva ierni geroase si se mai reduce...Ssi doua miliarde sint prea multi. numai bine, mai respira si biata planeta..."
 Insa ar trebui sa ne incredintam Bunului Dumnezeu ca vom supravietui in pofida acestor inerente oprelisti!



                              Zadkielix alias D.M

Huliganism premeditat...

M-am saturat....
Scriu inca sub influenta unor imagini ce m-au devastat....
Si, fara sa exagerez ma intreb "oare unde ne indreptam?"
Despre huliganism am inteles inca de la inceput ca este o plaga!
Dar,prea se produce repetat...Sportul românesc e doar paradisul unor dezaxati....Daca, acum cateva saptamani, un borat a omorat fara scrupule un baschetbalist american, "POVESTEA MRGE MAI DEPARTE!"
 Intr-o directie rea! Am cam fost zguduit de o crimă petrecută într-un club, acolo unde un baschetbalist american a primit un pumn sau mai mulţi care i-au produs moartea. Violenţa constituie din nou...
 La un meci de fotbal, un derbedeu patrunde de data aceasta pe un stadion. Întâmplător, unul proaspăt construit, chiar premeditat as zice... 
Pe un stadion plim si transmis la oră de maximă audienţă, un fotbalist al Stelei-Galamaz  este lovit mişeleşte, pe la spate, de un individ pătruns pe teren mai ceva ca-n Vestul Salbatic!!!
Fotbalul românesc este la pământ?Prăbuşit sub loviturile primite din toate părţile. Din exterior, dar mai ales din interior. Imaginea fenomenului era oricum la pragul minim!!!
Toate acestea se întâmplă din anume cauze! Peste tot exista probleme, insa am ajuns la un punct critic!!!Oare nu exista o  autoritate  în fotbalul şi sportul românesc?

Ca niste primitivi, derbedeii creeaza haos  si actioneaza   fără discernământ şi în funcţie de interese ale unora sau altor...
Niste maimute retardate cred ca ar fi mai inteligente decat acesti derbedei care se cred suporteri ! Acestia sunt ultrasii. Uitati-va la fata derbedeului ce l-a lovit pe Galamaz ....O fata de puscarias, DE  SCHIZOFRENIC! Aceste animale unineuronale nu au nicio treaba cu fotbalul si nici cu sportul. Ei nu vin la stadion pentru a se uita la fotbal ci pentru a injura , a se bate si a-si elibera frustrarile. Sunt niste idioti care ar trebui REEDUCATI. 

Nu sunt adeptul teoriei conspirationiste, insa acest derbedeu e o unealta a unor "marsavi" ce doresc sa bage teroarea in absolut orice!
 Ce rezulta?
Pai, ati observat si Dvs... 
Necivilizaţie, incultură şi iresponsabilitate. În pumnul acela mârşav, daca era  o armă albă,cu ce declaraţii inutile făcute de-a lungul timpului....
Si,a cum sa nu va ascundeti de blaturi, corupţie, mită, laşitate, lipsă de reacţie şi tot ce e mai rău....
Iar reactia jucatorilor de a se apara si a reactiona mi se pare una..normala!
 Degeaba aplicam regulamente cu unii , cand pe stadioane asemenea specimene salasluiesc!!!

 Se aude pana la Comisia de Disciplina a FRF si LPF????


  Afara cu asemenea acte de huliganism!


 Iar acum cartonasele impartite de marota Robert Dumitru trebuiesc anulate!
In ciuda acestor imagini-asa zis probe incalificabile!


 Ganduri mai pasnice in acest fierbinte inceput de luna Noiembrie...


                                       Zadkielix alias D.M

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om 29 Octombrie


              


                                               
Ce e mai ușor, un kil de bere kil sau un kil de bere la halbă?
Răspunde cu precizie la această întrebare, pe adresa redacției, și vei putea câștiga o carte de răsfoit între o bere de seară și o cafea de dimineață: “Efectul Lucifer – de la experimentul concentraționar Stanford la Abu Ghraib”, Philip Zimbardo, Editura Nemira.








Depinde exclusiv de compozitia berii cat si de capacitatea fiecaruia de a experimenta senzatia, de a evalua berea la kil in comparatie justa cu cea de la halba.Profesionistii stiu de ce!




                                Zadkielix alias D.M

POSTARE LUMINOASA( XI) -Vremuri Bune


            
               
    Fie ca aceasta luna Noiembrie ce va sa vina sa fie una deosebita, plina de realizari!
 Dedic aceasta postare tuturor oamenilor speciali, deosebiti ce apreciaza acest blog!

Va multumesc ca existati! Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va mangaie sufletele!


                                        Zadkielix alias D.M

vineri, 28 octombrie 2011

Povestea anonimizata (Partea 7)

 Calul ...troian

*Motto :"Cine nu castiga cu glorie...pierde fara numar!"


Distributie:

Slinosii
 Emanatii
 Multimea oarba
Capitanul
Broscoiul
Profitorii

Camatarii U.E
Rebelii
 


                       

Prolog
CREDEATI CA AM SCAPAT?
Iata ca scenariile privind apocalipsa Uniunii Europene nu mai sunt chiar fantasmagorii. La capatul a zece ore de transpiratii (ce sacrificiu!), stirea salvarii, in extremis, a Greciei a fost pronuntata de catre acesti adevarati slinos ai continentului.... Nu cred ca ar fi reusit sa evite tsunami-ul financiar, mai mult decat atat...nu au reusit sa-l convinga sa mai stea o perioada ...departe!
Explicatie

Marea familie europeana n-o fi ajuns ea la faliment inca!!!Dar o idee referitoare la colapsul ideii care a incercat sa aplice aceeasi schema de societate in toate statele membre, fara a tine cont de particularitati si traditii reprezinta PURA REALITATE!!!
Cum anume sa va explic mai practic?Daca pana ieri buticarii eleni lucrau doua ore pe zi si nu taiau chitanta, acum pot presta 30 de minute pe saptamana, deoarece are cine sa achite nota de plata.

La bugetari li se va da si al 16-lea salariu, vor putea sa circule gratis cu metroul olimpiadei mileniilor si vor rade de buticarii de pe cealalta parte a strazii, care inchid pravalia seara tarziu
.

Dezvoltare
Si asta drept rasplata pentru ca stateau unii in antichitate cu picioarele in lighean si nasteau modele pentru ca mai tarziu sa fraudeze bani europeni, iar in timpul liber sa mulga cu o mana caprele si cu cealalta sa strige lozinci - fata de Grecia, orice farama de comunism de ONG din indiferent care tara europeana pare un autentic tzatziki...

La prima vedere, cifrele suna istet: Facilitatea pentru Stabilitate Europeana creste la un trilion de euro, datoria grecilor scade la jumatate. Dar, daca isi imagineaza cineva ca bancile si statele creditoare nu vor incerca sa recupereze ce pierd la un calcul contabil de opereta, se insala.

In capitalism nu exista cadouri si nu o spun deoarece as visa!
Ni se spune ca bancile-mama nu au voie sa intrerupa finantarea subsidiarelor si sa retraga fonduri peste un plafon, insa vor gasi desigur solutii sa-si poata masca operatiunile, mai ales daca vor avea clienti tot mai putini. Si vor avea, pentru ca vor scumpi creditarea. Iar guvernele vor impune noi dari.

Iar cu cetateni tot mai impovarati si intreprinzatori cu acces tot mai greoi la finantare, sintagma "iesire din criza" pare o nebunie. Indiferent in ce tara mai necajita din UE va fi pronuntata. Pentru ceilalti, italienii, de pilda, nu-i nicio paguba. Precedentul a fost creat.

Romania? Vai de PIELEA ei! Dupa o criza a deficitului vine una adevarata si nu ca suntem noi mai tampiti decat altii, ci incredibil, criminal de preocupati sa ne rupem tibiile.

Fara acces la finantare externa sau cu un acces din ce in ce mai dificil, trebuie sa gasim solutii sa ne marim veniturile prin a stimula productia. ...

Iar povestea devine una de groaza din acest moment!!!
Si mai important decat toate, degeaba palavragim si batem pasul pe loc, daca  nu  gasim resursa sa ne asternem la aceeasi masa...Una in care de esti in Putere sau Opozitie, impreuna cu cele mai luminate minti de economisti si finantisti. nu vor gasi CONSENS!
Iar camatarii sunt mai inversunati acum!
Iar Matrozul e inamorat ...e in afara oricarui simt!
 Coana cu Barba il manuieste, iar Broscoiul ne impovareaza....
Concluzia?Implicatii potentiale in reconfigurarea Romaniei de maine? Toate s abureli!Da, respectiv plecarea tinerilor dn tara pentru a putea trai, mesaje trucate din partea politicienilor aflati la putere ca o ducem bine daca ajungem la 18 milioane de locuitori recenzati....
Ca doar nu or sa scada rata somajului,sau va creste PIB-ul pe cap de locuitor peste noapt....Prea am devenit naivi, in timp ce nu dorim sa fim rebeli si contribuim la bugetul UE ce 17, 1 miliarde Euro in acest an!
Iar ei? Ganditi-va numai la un lucru...Clasa politica ajunge mai bogata, mai cinica si noi tot mai saraci...
INSA LIPSESTE CEVA...
Noi inghitim si primim caluti troieni...
Cu dragoste, fara sa intrebam sau sa ne gandim la viitor! Practic nu ne intereseaza....
Pentru asta, insa, interesul national, iubirea pentru acest pamant care ne hraneste desi il impovaram cu fiecare zi cu micimea noastra, trebuie sa fie mai presus decat orice fel de ...calcul!
Dar, nu ma pot abtine sa nu le dedic asemenea melodioare...





                                                                        Zadkielix alias D.M

miercuri, 26 octombrie 2011

Atentie marita mai jos!PAREREA MEA SINCERA






Ce mai e de adaugat?
Decat asta! Jos CU TOATE manelele si ABSOLUTcu toti conducatorii din Romania!

Si, pe final un alt cantecel promitator!

 


Mai ramane doar sa le spunem..." La inchisoare cu voi, trepadusilor!"



 Poate ca ati inteles ceea ce as dori!
De ce? Simplu! Comunistii de ieri, sunt aproape in totalitate politicienii de azi iar cei care acum 21 de ani erau prea mici ca sa fie comunisti nu au ezitat sa imbratiseze doctrina si sa se comporte ca atare.Dar, Bunul si Adevaratul Dumnezeu va avea grija de ei!
 Cat de curand....





              Zadkielix alias D.M

marți, 25 octombrie 2011

Traiasca Regele! 90 de ani! Nihil sine Deo!

 Traiasca Regele! 90 de ani! Nihil sine Deo!
 REDAU mai jos discursul Majestatii Sale- Mihai I

Discursul regelui

- Nu vad Romania ca pe o mostenire, ci ca pe o tara luata cu imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

- Nu trebuie uitate si pamanturile luate. Este dreptul lor sa decida daca doresc sa traiasca in tara noastra. Juramantul meu a fost facut si continua sa fie valabil pentru toti romanii, ei sunt toti parte a natiunii noastre. Sta doar in puterea noastra sa facem tara statornica, prospera si admirata in lume.

- Romania are nevoie de carmuitori respectati si priceputi.

- Am servit natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente, unele fericite si altele nefericite.

- Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul. Sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati.

- A sosit momentul, dupa 20 de ani, sa avem un parlament rupt complet si definitiv de naravurile trecutului. Demagogia, agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile publice.

- Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre servite responsabil si generos.

- Simtul datoriei, iubirea de tara si competenta sunt principalele valori ale democratiei.

- Coroana regala nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare a independentei si suveranitatii noastre.

- Alaturi de familia mea voi sluji in continuare interesele nationale ale Romaniei.

- Romania are nevoie de infrastructura, agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului. Scoala este o piatra de temelie.

- Sunt mahnit ca, dupa doua decenii de democratie, oamenii batrani si cei bolnavi sunt nevoiti sa treaca prin situatii injositoare.

- Tinerii, militarii, diplomatii si functionarii publici incearca sa isi faca datoria, desi sunt puternic afectati de lipsa banilor. Isi fac datoria fata de tara institutii precum BNR, desi vremurile de astazi nu au respectul cuvenit fata de valori.

- Romania a evoluat mult in ultimele doua decenii. Drumul nostru ireversibil catre UE si NATO nu ar fi fost posibil fara actiunea intru libertate si democratie a legislativului romanesc dupa 1989. Dar politica e o sabie cu doua taisuri, ea garanteaza democratia si libertatile, daca e practicata in respectul legii si al institutiilor, dar poate aduce prejudicii cetateanului, daca e aplicata in dispretul legii si nesocotind rolul primordial al institutiilor statului.

- Nu putem avea viitor fara a ne respecta trecutul.

- Am primit cu bucurie si cu speranta invitatia reprezentantilor legitimi ai poporului. Prima noastra datorie este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru independenta noastra, in toate razboaiele pe care a trebuit sa le ducem si in timpul evenimentelor din decembrie.


REGELE MIHAI a fost cel mai bun si mai respectat ambasador al poporului roman de la al II-lea Razboi Mondial incoace, a fost un REGE in exil!
Nu s-a dezis de noi niciodata, pentru el am fost un popor de prima mana!
Reprezentantzii nostrii "alesi" (presedintele si prim ministrul) se fac ca ploua, nu vad ca poporul acesta e plin de bun simt si nu sunt solidari cu noi in ai arata respect REGELUI! De aici se vede ca ei nu fac parte din poporul roman! 

Insa, mai devreme sau mai tarziu FIECARE din aceasta NAPARCA ce are impresia ca ne-ar conduce VA DA SOCOTEALA!!!


                                        Zadkielix alias D.M


 
 
 

vineri, 21 octombrie 2011

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om Occtombrie 22

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om 
Octombrie 22
                                                           
Câte mandate ar trebui să permită Constituția unui președinte pentru ca acesta să aibă timp să citească Levantul lui Cărtărescu?


Nici unul,din start!Deoarece exclude orice fel de variabila sau solutie, tinand cont de apetitul de cultura, civilizatie, maniere ale oricarui papitoi (oops presedinte!):P




                                                       Zadkielix alias D.M

Vremuri BUNE-Postare LUMINOASA (X)




   
Un sfarsit de luna Octombrie cu totul si cu totul deosebit!
 :)
Cu dedicatie tuturor celor ce ii cunosc, tuturor apropiatilor, prietenilor, prietenelor etc (DAR SI CELOR CE MA CITESC, MA SIMPATIZEAZA (SAU NU MA CUNOSC INCA)
 Cu aleasa deschidere si calda prietenie
                                                  
                                                      Zadkielix alias D.M

marți, 18 octombrie 2011

Povestea anonimizata (Partea 6)

  Asfaltarea cea de toate zilele


*Motto :"VIITOR DE AUR TARA NOASTRA ARE/ SI PREVAD PRIN SECULI A EI INALTARE!"
Uraaa! Suntem campioni mondiali...Putem sa sarbatorim!
Chiar nu ati aflat inca???
Dar, nu in vreo ramura stiintifica, artistica sau sportiva! Ci in initiative!Da....Suntem in top!
 Sa nu care cumva sa comentati, sa va luati de idei, proiecte! Pot spune cu adevarat, intr-un cuvant ca asemenea minunatie nici nu ati mai pomenit!
Poate ca ardeti de nerabdare! Oare despre ce o fi vorba?
Noutatea consta in  asfaltarea...unui anume loc!Mai precis, chiar  reabilitarea drumului Babelor ce" este doar începutul marii asfaltări a Parcului Natural Bucegi"!!!
Poate chiar nu intelegeti!!! Recent, in acest magic areal s-a demarat programul național de „pietruire, reabilitare, modernizare și/sau asfaltare a drumurilor de interes local și județean“ initiat de o personalitate mereu surprinzatoare, inovativa si totodata telegenica- Coana cu barba sau Istericutza!

Adica, baieti si fete, puneti mana pe lopeti!
Acum, sa nu deveniti ironici sau carcotasi! Sa nu ganditi ca s-or fi terminat toate ideile posibile! Aveti compasiune si totala intelegere fata de acesti  trepadusi ce, deseori confunda prostia cu datoria!
Si, sa nu cadeti prada deznadejdii de tip maladiv! Sau...sa ramaneti stupefiati
Recunosc, azi-dimineata cand am citit stirea recomandata de un foarte bun prieten,am cam... ramas fara reactie la auzul ei!
Insa rapid am dedus faptul ca tot ei sunt miezul, cei ce realmente promoveaza kitsch-ul si hotia la rang de infrumusetare!
Cu o extraordinare indemanare si totodata prolifica nonşalanta, ACESTI INDIVIZI socotesc faptul ca toate planurile de "dezvoltare a zonei turistice montane" ar fi o prioritate!
Tine intr-adevar de SF!
DAR, CUM VA SPUNEAM tare mi-e ca nu vor apuca acest lucru, deoarece altele sunt prioritatile actualei gasti de copoi, tinand cont ca vom intra rapid intr-o goana nebuna, din viitoeul an electoral 2012!
Astfel, usor, usor, se faureste brandul de tara al Romaniei. Nu ca el n-ar fi consolidat, dar capata radacini extrem de puternice.Astfel, usor, usor, se faureste brandul de tara al Romaniei. Nu ca el n-ar fi consolidat, dar capata radacini extrem de puternice, nu-i asa?

Oare Sfinxul ce o avea de zis? Cred ca se cruceste de aceasta idiotenie!!



Stau si ma intreb....Se face ceva, dar se construieste inteligent, cu cap? Sau cheltuim doar asa, de dragul de a ne face un titlu de glorie din acest lucru?
Poate ca nimic nu le mai pasa, nimic nu mai conteaza si...in consecinta a trebuit sa iasa in evidenta...
 Sa nu cumva sa ne cheme....la asfaltari!Momentan ma declar inapt pentru aceasta ineptie!

Dar dvs?

                                         Zadkielix alias D.M

luni, 17 octombrie 2011

A fi…PROST

                 

                               Poezia de luni

1.De-ar fi sa-i luam pe toti la rand…
Si actualii dar si fostii,
Cei mai destepti de pe pamant
Au fost intotdeauna... PROSTII.

2.Nu te ruga la ursitoare
Sa-ti faca-n viata de vreun rost,
Mai bine urla-n gura mare:
"Iubite Doamne, fa-ma...PROST!"

3.De ce sa tragi ca la galera,
Sa-nveti atatea fara rost,
De vrei sa faci o cariera
Ajunge numai sa fii...PROST.

4.In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvata contra cost,
Pacat ca nici o facultate
Nu da si diploma de...PROST.

5. Daca oricine se mandreste
Cugetand mereu la nimicuri,orbeste
 Ar fi benefic,strigand “Plateste!”
 Ca doar lumea toata se… PROSTESTE!

6
.Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
O, Doamne, de ne-ar creste graul
Cum cresc recoltele de ... PROSTI.


7.Avem impozite cu carul
Dar innotam in saracie
Si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe...PROSTIE.


8.Iar de-ar avea dreptate PROSTII,
  Ei totdeauna mandrii defileaza
 Epatand , tinandu-se de “n” chestii
 Nesocotind ca ei doar ne bulverseaza!


9.Si-n lumea asta rasturnata,
Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
Savantii nostri mor de foame
Si numai PROSTII sunt destepti!!!


                                                               Zadkielix alias D.M

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om 15 Octombrie 2011


Cui ar trebui să-i mulțumească (și pentru ce) Marian Vanghelie dacă ar câștiga Premiul Nobel pentru Literatură? Răspundeți cu inspirație, răbdare e și talent la această întrebare, pe adresa redacției, și veți putea câștiga, eventual chiar citi, o carte oferită de Editura Nemira: Palatele verzi, W.H. Hudson.


Ministrului Culturii si Cultilor, Oamenilor de Stiinta, Academicienilor si totodata tuturor fanilor certati si totodata reimpacati cu limba autentica,roman(ea)sca!


                                     Zadkielix alias D.M

"Povestea anonimizată” (Partea 5)

*Motto :"Ciocoii vechi si noi sau ce naste din pisica soareci mananca" -N. Filimon


Distributie:


Clanul negricios BUTOANE
 Emanatii
 Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana)
Profitorii
Gardienii
Rebelii


CONTINUARE


Întreaga suflare româneasca este inundata în lacrimi de durere, revărsate din Giurgiu. 

De ce oare?
 Intr-o tara de nimic, in care clanuri mafiotice, in care minoritatile de orice fel conduc si imparatesc dupa bunul plac, un strain-UN AMERICAN pe  numele sau Chauncey Hardy a fost trimis în lumea de dincolo, prematur, şocant şi neclar în acelaşi timp, cu un pumn (e varianta oficială)!
De ce? Ganditi-va ca numai pentru că şi-a permis să se distreze, savurând adolescentin o victorie, într-un loc fatidic. 
Parafrazand Butoanele sorţii l-au ucis pe sportivul american, ca pe Marian Cozma la Veszprem, îngrozind opinia publică. S-au văzut hidos, cu această ocazie, împrăştiind fântâni arteziene de puroi, toate hibele cangrenosului sistem românesc, cu interlopi, funcţionari publici şi politicieni legaţi de interese într-un monstruos lanţ indestructibil. 
Numai ca Multimea oarba l-a cam uitat...
 Imparatul neputincios vegheaza oare bunul mers al tarii?
 Sau Coana cu barba se gandeste vreodata la ce emanati, ce cagulati sa trimita in acea parte a tarii. sa puna oarecum treburile la loc?
Într-o lume în care mintea se pierde cel mai uşor, iar oamenii se dau în stambă, sau în judecată, la fiecare neînţelegere, erau, odată, mulţi oameni "da bine", sau pe lângă aceasta notiune..., parca aceasta ne lipsea dinpeisaj!
Da, mai ceva decât Monstruoasa Coaliţie, negriciosii  au încercat să pună ţara asemeni şi viata... la cale. Etapele, la fel ca şi zilele fără stres, se împuţineaza  fără băgare de seamă. Nopţile sunt mai albe, iar zilele devin tot mai negre, la fel ca şi feţele celor de la conducere.
Cum acţiunea ultimei crime se aproipie de o  „dubla” ce se întâmpla pe „platourile de filmare” diferite, telefonul a devenit astfel mijlocul de legătura dintre cele două puncte de interes major, la fel ca maşinuţa de golf în lumea bună a cinematografiei. 
Butoanele comanda! Chefuiesc cu oamenii legii, înroşesc destine, fire etc
Parca e prea de tot!
Traim intr-o tara dezbinata, macinata si extrem de vulnerabila! 
UNDE sunt acum acei SALVATORI , acei CONDUCATORI ce au promis REVENIREA LA NORMALITATE?
 Probabil ca s-au ascuns...in timp ce încărcau conturile, in timp ce finisau vilele etc
Iar interlopii dantuiesc...Aplica legea Talionului, OMOARA CU SANGE RECE....
De ani si ani de zile ne luptam cu coruptia. Adicatelea ne luptam in preajma alegerilor, ca, in rest... Dumnezeu cu mila, iar tocmai dumnezeii neaosi ai pamantului romanesc cu interesele lor o duc de la BINE in sus..
 Insa stiu un singur lucru-toate sunt efemere, inclusiv interesele lor . Pentru ele, va exista o justitie- cea DIVINA! Cu toate ca acum...imparatesc crezand ca nu exista niciun fel de bariere.
Dupa acest caz cutrremurator m-am intrebat..."Cati dintre interlopii fiorosi ai Romaniei au ajuns dupa gratii? Cati dintre politicieni si acolitii lor? "

Aduceti-va aminte de Becali si alte cateva zvacniri  ce nu au fost decat simple  fumigene. Nici macar unul dintre cele cei mai reprezentative fete nu a fost deranjat! Deci stam bine de tot la nivelul coruptiei politice...in clasament.
Doar la impact emotional la populatie stau mai prost, intr-o perioada in care se faceau jocurile pentru Parlamentul European....
Dar concluzia care ar fi?Poporul nu mai crede in fumigene. Poporul nu prea mai crede in nimic. Dezorientat si apatic, nu i-a mai ramas decat credinta in Dumnezeu!!!

 


  Textul de mai sus NU este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu realitatea este neîntâmplătoare şi intenţionată. Scopul rândurilor înşiruite mai sus nu este unul denigrator, ci se doreşte a asemeni unui strigat, revenirea la viata, la speranta a voastra, a cititorilor fideli acestui blog, profund marcati de stranii evenimente cat si de o perioadă de criză pe toate fronturile....

                Zadkielix aliais D.M

miercuri, 12 octombrie 2011

Vremuri BUNE-Postare LUMINOASA (IX)



  Si aceasta toamna deosebita, a anului de gratie 2011 si-a facut simtita prezenta!
 Una cu adevarat manoasa, plina de rezultate si deopotriva speranta!

  Aceasta postare se doreste o invitatie la reflectie, in orizontul luminos al uneia dintre cele mai populare parti a 2-a a simfoniilor beethoveniene, compuse odata cu aparitia mecanismelor de tactat- MetRonoamele REALIZATE DE Johann Nepomuk MelzeL, in secolul al XVII-lea.
Pentru cunoscatori, aici puteti afla in linii mari despre aceasta bijuterie muzicala!

    
 In alta ordine de idei, fara sa devin patetic sau sentimental...unele amintiri frumoase inca mai staruie in mintea si inima mea!
 Bineinteles, totul se desfasoara normal, fara a cadea prada altor stari total neconforme cu realitatea!
 Insa, pe aceasta cale multumesc Cerului ca exista asemenea oameni alesi ce, cu ajutorul carora viata intr-adevar capata sens, forma si mai ales se transforma intr-o suita de momente aparte!

Persoanele in cauza se stiu! Nu cred ca e cazul a le nominaliza, tinand cont de anumite principii si asupicii!
De aceea, pe final as dori sa multumesc inca o data prin aceasta minunata ocazie, prin aceasta postare LUMINOASA ce le-o dedic din tot sufletul!
Cu alese ganduri, nobile intentii,
   

                                                    Al Dvs, Zadkielix alias D.M









luni, 10 octombrie 2011

“Povestea anonimizată” (Partea 4)

 

*Motto :"Sa fii bun inseamna sa-i iubesti pe oameni mai mult decat merita. " - asa zice un proverb 


Distributie

Cagulatii
 Emanatii
 Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana)
Profitorii
Intelectual Coclit (Funebriu)
 Artistii
Pierde-vara
Gardienii
Rebelii
Fetele intelepte
Negociatorii FMI
Bardul Gibon (Boier Căcărează)
Muncitorii zelosi
Preotii


CONTINUARE

Episod grav
             
   Prin masiva rasturnare a valorilor romanesti comisa in timpul regimului totalitar, a fost creat in societate un nucleu bezmetic proaspat demutizat, ce traverseaza si in momentul de fata crize otravite de limbarita, fara sa realizeze ca mintea si verbul, nu sunt la indemana oricui ! Asa cum, si cu alte ocazii, in aceasta tara macinata de si traumatizata, se realizeaza o veritabila mutatie a semnelor.
 Ceea ce unii dintre cei ce realizeaza distributia au tot creat si prin dimensiunea "omului nou", o alta nascocire sinistra a "despaduririi" tarii...

...
Halul in care am ajuns ca si popor (de fapt o populatie tinuta in minciuna, dezinformare si frica) este regretabil!
 Imi pare rau s-o scriu, s-o remarc si s-o SPUN! Prea  ne-am metamorfozat in veritabile...produse si ne-am dezumanizat prin tot felul de  lasi, de emanati ce ne-au tot condus "din victorie-n victorie!"
Trebuie sa recunoasteti, in strafundul sufletului Dvs ca traversam o tranzitie de mai bine de 21 de ani in care ni s-a oferit circ si foarte putina paine!
Mai mult decat atat, statul a devenit unul politienesc, in care orice, oricine si mai ales oricum se afla, indiferent de ce statut ati avea, distinsi cititori ai acestui blog!
 Si cred ca si Dvs v-ati saturat de  minciuna introdusa la rang de arta, din fundament temeinic fardat in  toate aceste "academii de inalte studii politice" ce au scos pe piata tot felul de produse sfertodocte cu pretentii si arogante strict "intelectuale" !
Mi-e si rusine de aceasta constatare!
Aici,in acest "colt de Rai" putem gasi multe din nenumaratele "institutiile de tip comunist care incearca sa puna la colt intelectualul "de rand" si intreaga intelighentie romaneasca, ce daca nu a cantat , canta sau va canta osanale Regimului (indiferent de culoarea sa politica) nu va exista! Si atentie exceptiile NICIODATA nu intaresc...blasfemiatoatea si nedreapta "regula" !
Si,un lucru si mai important, nu uitati ca nu doar scriitorii sunt intelectuali. Mai luati in calcul si faptul ca, multi "telectuali" au diplome cumparate...mai ceva dacat in mall!!
Exemplele apar  zilnic aproape, prin presa, la radio sau tv, in birouri publice sau oriunde in alte locuri. Mai mult, acestia au pretentia sa ne faca morala, uitand ca cei ce tot  ne fura sau sa ne insala sunt cocotati sus, in functii de raspundere!
Cum a zis-o si Imparatul neputincios..."Niste 'telectuali"...
 Avem nevoie de oameni adevarati, de intelectuali reali, care sa se implice in viata de zi cu zi, politica sau de orice natura. Dar, dupa cum se vede cu ochiul liber, lipsesc, sau nu se implica deloc, ori, daca o fac, miroase de la distanta apartenenta politica. Banul a intunecat mintea multora... telectuali, dovada, averile lor vizibile.
Iertare-mi cer acelora ce cu adevarat SUNT OAMENI! Insa reprezinta minoritatea....
Da,pot fi numarati pe degetele de la doua maini, din pacate. Este de dorit sa avem oameni adevarati, printre noi, cu mai multa implicare, cu mai multa vointa, cu mai multa pricepere si, mai ales, daruire, intr-un cuvant, ALTRUISTI.
Pe final, in semn de protest am sa reiau si aici acea celebra epigrama adresata Imparatului Neputincios!!!

EPIGRAMĂ
"Imparatul Neputincios" CARE A SPUS CĂ
ŞCOALA ROMÂNEASCĂ SCOATE TÂMPIŢI :



Dascălii sunt uluiţi,
Nu mai e ca înainte,
Absolvenţii lor tâmpiţi
Au acum şi preşedinte.



Va continua!  Va promit! Povestea va continua atat timp cat voi scrie pe acest blog!


Pe final va rog sa ascultati si acest trist si totodata sfasietor vals de Shostakovich...ce se pliaza perfect peste aceste idei!


                                         Zadkielix alias D.M

duminică, 9 octombrie 2011

“Povestea anonimizată” (Partea 3)

*Motto : Muntii nostrii aur poarta/Noi avem un brand de marca!" (proverb original)
 
Distributie

Cagulatii
 Emanatii
 Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana)
Profitorii
Intelectual Coclit (Funebriu)
 Artistii
Pierde-vara
Gardienii
Rebelii
Fetele intelepte
Negociatorii FMI
Bardul Gibon (Boier Căcărează)
Muncitorii zelosi
Preotii



CONTINUARE
In aceasta ecuatie, asa cum veti intui vor interveni si alte inedite si la fel de spumoase personaje, parca decupate dintr-o categorie estetica ce intruchipeaza penibilul la o scara macroscopica!


 Un glas se auzi din neant:"Te fac să închizi ochii şi să-ţi imaginezi. "
 -Da, se scutura Coana cu barba, dar aici nu e deloc "Ţara dimineţilor liniştite" ...
- La noi sunt dealuri, piscuri rotunjite şi verzi ale unor munţi scufundaţi în ape calme, peste care se destramă, scânteind, bruma nopţii completa cu o  poeticitate si totodata o mefienta dezarmanta Imparatul neputincios.

-Ce-ai mai consumat de ai asemenea expresii, intreba in gand un cagulat?

-Pai da , vericule...Am fost pana mai ieri in  Ţara soarelui răsare -Japonia. V-am trimis chiar vedere de departe, de sub o ramură de cireş înflorit, asupra conului înzăpezit al Fujiyama.
_ Degeaba cu asta! Mai bine ca in Ţara lalelelor (Olanda), unde poti fuma si te poti imbata nu ai sa gasesti niciodata, completa un emanat cu alura de macho.
- Asa e! Dar acolo daca arunci o panglică de asfalt, perfect dreaptă, poti sa te declari falimentar!
- Ahahahaha! Ai patit-o cumva, intreba grosolan Boier Cacareaza.. Acolo si Europa te amendeaza daca esti aiurea... POac-pac!
- Vreau sa aduc ceva sa semene între un câmp galben şi altul roşu. Am niste documentare despre Ţara zâmbetului (Thailanda). Numai bărci cu fructe şi mirodenii, copii şi câini jucându-se în ploaia caldă.
- Si, peste cate mandate o sa reusesti aceasta minune? Ca doar ai acum o prpadita de frunza! Doar nu o sa le dai si dulciuri si o sa transformi Romania in Ţara bomboanelor de ciocolată? Aceea e inca Belgia, locul unde vanilia,zahărul brun, romul şi siropuri magice, fierb la foc mic pe o plită rustică...

-Există multe alte ţări cu supranume metaforice, de dor de ducă. Este Insula de smarald (Irlanda), Ţara celor o mie de coline (Rwanda), Ţara cedrilor (Liban), a fiordurilor (Norvegia), Ţara tuturor posibilităţilor (SUA), chiar şi Ţara fericirii (Sri Lanka), concluziona "intelectualul"Funebriu.
-Adevaraaat! Pai si io stiam ca unele din tarile astea, ma-ntelegi au alte denumiri. Ba Hexagonul, Cizma, ba  Ţara Cantoanelor, etc. Am fost pe acolo dar n am gasit hexagoane, cizme sau cantoane!Pe cuvantul meeeu!Mai mult am vazut la televizooor ca exista otara de-asta, ma ntelegi cu multe  animale care o populează exclusiv...Ahahahahaha! Cu marsupii de alea. Auzi tu, Ţara cangurilor....!!!!!


-România nu are încă un supranume de circulaţie internaţională. Cele mai multe referinţesunt despre Dracula. De altfel, au facut averi  Bram Stoker ce l-a evocat  în vampir....
 -Pana şi Nicolae Ceauşescu,Hagi, Nadia sunt personajele asociate de către cei mulţi cu România....spuse coana cu barba.
- Daca-i asa, lasa-le frunza ca simbol!Ca nu degeaba, englezii aia, in documentarul Wild Carpathia, realizat de canalul de televiziune Travel.uk,se prezintă,ca tara lui Vlad Ţepeş-Dracula...
-Tara noastra milenara cu munţi ascuţiţi, păduri neumblate, canioane înguste, urşi, turme de căprioare, căruţe, Castelul Huniazilor şi un parfum ce accentuează senzaţia de ţinut tenebros, dată de imagini. Când îl auzi pe povestitor că "urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii", te aştepţi ca, din întuneric, să ţâşnească şi alte creaturi cu colţi.
-Ce  imagine clişeu a Transilvaniei!România a primit, în schimb, un supranume care, din multe puncte de vedere, i se potriveşte, concluziona Imparatul neputincios
-Haideti sa ne bucuram cat mai suntem stapani pe-aci!Carpathia, chit ca e  sălbatică are toate şansele de a se impune şi să fie cool, pentru cei născuţi în ţinuturi blânde, după brand-ul de ţară ales, molfai Funebriu.

Va continua!


                    Zadkielix alias D.M
 

vineri, 7 octombrie 2011

“Povestea anonimizată” (Partea 2)


*Motto : Auri sacra fames !**

  Distributie.
Cagulatii
 Emanatii
 Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana
Profitorii
Intelectualii
 Artistii
Pierde-vara(Vasile Avram, FRF, Nationala de fotbal etc)
Gardienii (DNA)
Rebelii
Fetele intelepte
Negociatorii FMI
Bardul Gibon (Boier Căcărează)
Muncitorii zelosi
Preotii
 

 

CONTINUARE


 
In aceasta ecuatie, asa cum veti intui vor interveni si alte inedite si la fel de spumoase personaje, parca decupate dintr-o categorie estetica ce intruchipeaza penibilul la o scara macroscopica!
 Se asemanau cu acea minunata descriere, preluata din unele hrisoave antice, prafuite ce inca rezistau in singurul Muzeu aflat in functie- Muzeul Antichitatilor!
 Dar, ascultati putin cum anume ne catalogau...
"Să-i vezi cu înfăţişarea sălbatică în haine care amintesc costumul roman, cu toporul atârnând la chimir, te-ai indigna găsindu-i, sub o aşa înfăţişare, atât de fricoşi şi slabi. (...) Un caporal, îmbrăcat în tunică austriacă, îi pune pe fugă sau îi adună la un loc, ca pe nişte turme fricoase, pe nişte oameni mari şi cari ţi se par puternici, cari ar avea înfăţişarea unor copii ai libertăţii, dacă ochii lor n-ar trăda aservirea şi dacă robia nu i-ar fi făcut să crea­ză şi ei că sunt slabi".
Salaberry, călător prin ţările româneşti pe la 1820, vorbea în însemnările sale despre locuitorii acestor ţinuturi, dar tabloul, cu mici retuşuri, seamănă izbitor cu portul românesc al anului de gratie in care ne aflam- 2011. Privindu-ne în echipamentul lor sobru, cu privirea fioroasă şi intransigenţi pe teren, ne-am indigna găsindu-ne, vorba marchizului, atât de fricoşi şi slabi... Pentru ei nu e nevoie de niciun caporal în tunică austriacă.
Oare un şef, oricare ar fi el, e suficient ca să le bage spaima-n oase?

Ceea ce se întâmplă la nebunia de la arestarea unui mafiot de teapa lui Vasile Avram e o nebunie, dar şi, în acelaşi timp, consecinţa directă a unui îndelungat proces de selecţie. Asta şi-au dorit cu toţii - şefi de cluburi, de federaţie şi de ligă - asta au obţinut: o turmă fricoasă, nişte oameni mari, în ochii cărora se citeşte aservirea. Descinderile DNA, legarea lui Avram, anunţata venire a lui Crăciunescu au fost suficiente pentru ca breasla să intre într-o degringoladă totală. La 24 de ore după reţinerea fostului şef, brigada de la Târgu-Mureş făcea o execuţie cu public a gazdelor. O avalanşă de greşeli, unele inexplicabile, culminând cu dezastrul unui mafiot cu nume de rezervatie- Haţegan !

Ca sa nu mai vorbim de tragicomedia- CFR - Petrolul ce poate fi o capodopereta, in totala deruta a unor oameni dresaţi să judece după comenzi şi nu după legile jocului....

 Ce va fi fost în mintea brigăzilor care au măcelărit meciurile din Liga I în ultimele zile? E greu de crezut că, în plin scandal, ştiind că pot fi oricând filaţi, cei care se învârt în fotbal mai îndrăznesc lucruri dubioase. Dar reflexele au luat locul comenzilor explicite. Târgu-Mureş şi CFR plătesc acum pentru că, pe vremea "fostului", erau favorizate. Mai bine greşim împotriva celor care l-au supărat pe noul şef decât în favoarea lor, nu?

Mai mult ca sigur ca e o joacă interminabilă, ca o roată care nu se opreşte niciodată. DNA a agitat puţin apele, le-a strecurat multora un fior pe şira spinării, dar, pentru aceşti oameni pe care robia i-a făcut să creadă că sunt slabi, evenimentele din ultimele zile au venit prea târziu.
O mână iute deschide robinetul întrebărilor. E adevăr sau cacealma ordinara!

Facem buf sau facem bluf? N-ar trebui să-l implorăm să rămână, nu s-ar cuveni o reverenţă colectivă, urmată de un montaj idolatru? Dar ia stai, nu s-a mai retras de câteva ori? Şi nu s-a întors de fiecare dată, precedat de heralzi dolofani, cu lacrimi în pleoape şi glas tremurat? N-a îmbrăcat de fiecare dată straie de haiduc antifederal, armură de cruciat şi robă de avocat al binelui? 
Nu s-a pus stavilă abuzului? Ba da, a făcut-o. Şi la fiecare răzgândire, de la caz la caz, lumea a aplaudat, şi-a făcut cruce sau a râs bătându-se cu palmele peste pulpe. 
Triumfător sau trist, vociferant sau placid, agresiv sau domol, Gibonii au iesit si de data asta "basmale curate" şi-au graseiat mai departe năzărelile şi insultele, fără să i se spună niciodată că actoria e şcoală grea şi că talentul nu e direct proporţional cu gabaritul....
 Daca nu stiti ce anume desemneaza termenul magic de gibon,aici puteti sa descoperiti ce anume reprezinta! 

 Fara a aprcia acest gen, din spirit parodic as vrea sa le dedic aceasta melodie tuturor INFRACTORILOR ce scapa de Justitie, ocolesc Legea etc



 Astept comentariile Dvs cu real interes!
                  

                Zadkielix alias D.M

miercuri, 5 octombrie 2011

Hai cu o "inexactitudine" mai departe in procesul Invatamantului!

"Omul de stiinta" Funeriu revolutioneaza Limba autohtona!

 S-a intamplat mai deunazi, atunci cand acest demn urmas al schimonosirii pe nedrept a limbii romane a fost luat la intrebari de alti "prieteni" din Comisia Camerei Deputatilor si a Senatului, cu privire la "maretele" rezultate repurtate de invatamantul ...pastorit vatat de militieneste de dansul.
 Stirea e una cu adevarat savuroasa, daca tinem cont de "noul" termen-"inexactitudini" lansat din gura sa maiastra, in momentul in care dansul se apara si dadea socoteala altei gasti de "baieti" din varful acestei urate piramide!
 Ar trebui sa recurgem la sintagme precum-din minunile educatiei etc
 Prea s-a ajuns sa ne conducatoti acestisemidocti! Oare am ajuns atat de in afara? Am capatat faptul ca am f
rezistenti si totdata imuni la reforma acestui neica-nimeni?
 Am impresia ca aceste fapturi cu chip uman mistuite de chinul conflictului existential: nu prea inteleg rolul! Nu constientizeaza nici cine sunt si  nici ce vor sa devina in virtutea simplului fapt, reclamat pe buna dreptate de aceste gafe, ce  pot alcatui o antologie PERFECTA A GAFELOR!
Interventia ieftina, lipsita  de personalitate, perrsoana abrutizata de neputinta intelegerii cursului normal evolutiv, marele Funeriu nu ar trebui lasat in pace! Nu ca am ceva personal cu domnia sa, insa exista  deoarece nu intelege sau nu poate discerne ADEVARUL sau de cel al altora.
 Nu am forta necesara a lansa recomandari! Insa, celor ce-l consiliaza permanent sau se ocupa de imaginea sa (mereu parodiata de multi) le dau ideea de a-l pune sub observatie, de a-l instrui sau a-i lansa cateva titluri destinate lecturii!
 Poate asa, vom fi scutiti si de alte "perle"....suficient sa gaseasca antidotul perfect in a releva sensurile adecvate nu FANTASMAGORICE 
Si poate ca astfel va invata si va intelege ca a citi nu rteprezinta doar un simplu exercitiu ci chiar un fenomen cu valoare intelectuala, tinand cont ca domnia sa a cam ocolit acest aspect, din postura de Doctor in Chimie Avansata....
Pe final, fara sa devin agresiv am speranta si totala incredere in a mi face cunoscuta aceasta dorinta!
 " Lecturi necesare pentru Funeriu" ar fi o inedita campanie nationala ce ar avea imbold si-n randul tinerei generatii!
 Mai mult ca sigur, e dificil sa intelegi forta convingerii lipsita de orice urma de valoare in contextul iminent reformator al unei societati aproape nou nascute, transfigurate si totodata batjocorite, ca cea a profesorilor..
 De catre cine?
 Priviti-l inca o data....

Si un cantecel cu dedicatie!

                                 





                          Zadkielix alias D.M



marți, 4 octombrie 2011

La Romania de Bogdan Petriceicu Hasdeu

La Romania -
poezie de Bogdan Petriceicu Hasdeu




Purtand pe trup infipta gheară
Si-n suflet drojdii de venin,
De zece ori sărmana tară,
Rămasă-n voie la străin,
D-abia putand să mai respire,
Mereu lovită de călăi—
De ce te plangi c-a-ta peire
Iti vine de la fii tăi?
O nu si nu, iubito mamă!
Acei ce roabă te-au trădat
Prin furtisag romani se cheamă,
Manjind un nume uzurpat!

Trecut-au vagabunde gloate
Prin ospătosul tău ogor,
Si ti-au lăsat in urmă toate
Gogosi de vierme rozător!
Un venetic iti dă cu peatră,
Iti dă un altul cu ciomag,
Primiti la masă si la vatră
In loc să zacă langă prag!
O nu si nu, iubito mamă!
Acei ce roabă te-au trădat
Prin furtisag romani se cheamă,
Manjind un nume uzurpat!

Ei nu-ti sunt fii. Priveste-i bine:
Cunoaste-ti laptele din san
Si din năparcele străine
Alege puiul de roman!
Nu blăstăma victima frunză,
Ci scutur-o de negrii gazi:
In foi să nu se mai ascunză
Cumplita droaie de omizii
O nu si nu, iubito mamă!
Acei ce roabă te-au trădat
Prin furtisag romani se cheamă,
Manjind un nume uzurpat!

Deschide cronica străbună
La anii marilor nevoi,
Cand soartea fulgeră si tună
Potop si flacără pe noi:
Să vezi c-acea grozavă ciumă,
Ce-n veci de veci te-a otrăvit
S-acuma iarăsi te sugrumă—
E veneticul infiat!
O nu si nu, iubito mamă!
Acei ce roabă te-au trădat
Prin furtisag romani se cheamă,
Manjind un nume uzurpat!

Romanul geme-n bătătură
Pe cand străinii chiuiesc
Si urlă cantece de ură,
Sugand pămantul romanesc!
Iar tu, o scumpo Romanie,
Tu nu stii singură ce zici,
Lovind, pe fii-ti cu manie
In loc să bati pe venetici!
O nu si nu, iubito mamă!
Acei ce roabă te-au trădat
Prin furtisag romani se cheamă,
Manjind un nume uzurpat!

Sunt multi romanii prin cătune,
Sunt multi ca stelele din cer,
Dar norul greu cand ii supune
Luceferii in ceată pier!
Sunt multi romanii in tot locul,
Sunt multi ca floarea din grădini,
Dar nu s-a dezvălit bobocul
Impedecat de mărăcini!
O nu si nu, iubito mamă!
Acei ce roabă te-au trădat
Prin furtisag romani se cheamă,
Manjind un nume uzurpat!

De vrei să scapi duioasa rază
A mii de stele romanesti,
Tu norul ce le-nmormantează
Din cerul tărei să-l gonesti!
De vrei să smulgi plăpanda floare
Din buruieni si din scaieti,
Tu-i fă ***and un loc la soare:
Hai dară la plivit, băietii
O nu si nu, iubito mamă!
Acei ce roabă te-au trădat
Prin furtisag romani se cheamă,
Manjind un nume uzurpat!

....


Sper ca ati inteles esenta...
Cu alese ganduri,

Zadkielix alias D.M

“Povestea anonimizată” (partea 1)

“ “Povestea anonimizată”
Din intelepciunea Kamikaze

“Nici omul nu mai e ce-a fost odată. Acum e plin de Eu-uri.” (Kamikaze dixit)










Prolog. Scurta explicatie
Povestea poate avea un inceput, insa, de asemenea poate lipsi. Totul e lasat in voia optiunii fiercaruia. Identificarea totala e lipsita de orice fel de prejudecata, de norma sau de orientare!
Aceasta fantezie se bazeaza pe evenimente reale! Orice fel de asemanare NU este pur intamplatoare!!!






Distributie.

Cagulatii
Emanatii
Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana L)
Profitorii
Intelectualii
Artistii
Pierde-vara
Gardienii
Rebelii
Fetele intelepte
Negociatorii FMI
Bardul Gibon (Boier Căcărează)
Muncitorii zelosi
Preotii


Prolog
Intr-o republica dominata  de emanati si cagulati, in care multimea oarba, profitorii cat si toti pierde-vara supravietuiau, construindu-si averi, marea masa de artisti, intelectuali sau muncitori zelosi se supuneau aproape orbeste directivelor U.E si negociatorilor F.M.I.
Intr-un colt uitat de lume, traia si Femeia cu barba ce avusese o incercare de a-si apropia puterea, printr-o lovitura de imagine. Cunoscand slabiciunea Imparatului neputincios, aceasta apeleaza la fetele intelepte in a realiza o campanie de promovare a imaginii sale in lume.
Situatiile comice si deseori conflictuale nu lipsesc. Mai mult decat atat, in aceasta poveste cu iz fantastic sunt implicate si gardienii-personaje cu rol cheie in desfasurarea ulterioara a tuturor evenimentelor.
Piesa de teatru reprezinta de fapt o realitate mereu vie a inceputiului de secol XXI, tinand cont de conditiile sociale si economice, de cuceririle stiintei sau de libertatea de exprimare, mai mereu cenzurata, de catre toti urmasii neo-comunisti ce in continuare guverneaza acest “colt de Rai”!
Solutia de compromis ulterior este oferita, catre final de catre reprezentantii Bisericii,ce in deplinatatea fortelor sale, atat umane cat si spirituale, impaca toate taberele, promitand si rasplata pentru jertfele de absolut orice natura.

Dezvoltarea

Totul se petrece subit, intr-o tara macinata de lupte, de intrigi si saracie. Aspectul jenant al puterii economice se regaseste elocvent in autostrazile (mai bine zis camilostrazile carpite) si indeosebi in lipsa de grija fata de natura si fata de apropiat! Demonii danseaza in puterea putreda a luxului oferit de acest aspect cu adevarat deranjant!
Sub aceste auspicii, oamenii de rand nu mai poseda absolut niciun fel de ideal sau reactie. Negociatorii FMI, cu cea mai mare scrupulozitate nu mai poseda niciun dram de umanitate! De regula, acesti noi zarafi ai postmodernismului, poseda de altfel acea mefienta adanc inradacinata de a spori birurile si de a impila tara in datorii dureroase. Mai mult decat atat, cu largul concurs al autoritatilor impotente isi sporesc averile de lux isi verifica conturile ,in timp ce politistii , medicii , profesorii se asemana cu acea gloata muribunda, imuna la absolute orice scurtcircuit!
Sa nu care cumva sa va inchipuiti ca ar mai fi fost vreo sansa! Unica si adevarata salvare o reprezenta tanara generatie ce, la acea ora era pe deplin debusolata de succesiunea de evenimente cu tenta negative ce se deruleaza intr-un tempo accelerat. Expresia cea mai originala se putea dezvalui, fara niciun fel de emotie deoarece “nimic si nimeni nu era mai presus de lege” iar “tot ceea ce era cu prea mult zahar rafinat trebuia eliminate!”
In consecinta, tinerii se grupau in formatiuni de sine statatoare, de rebeli ce nu acceptau mita la greu , deci, intr-un cuvant tinerii au de ales in ce directive se pot rezolva toate lucrurile! Atat ... cererile cat si calea le era permisa!

"Fara a exagera se asemana cu o gasca de drogati ce sunt sedate de toti cagulatii si emanatii ce impanzesc societatea deformata." erau titlurile ziarelor controlate de Sistem ce condamnau orice fel de abatere de la statutul de sclav, de autentice legume al tuturor!
In aceasta stare de spirit de-a dreptul consternanta, numai Imparatul neputincios impins de fetele intelepte reprezentau o slaba speranta, in acest complicat si monstrous process, in care lipsa de Dumnezeu si de omenie erau caracteristici .
Regimul promova injustitia la rang de cinste, hotia la mare virtute iar marturia mincinoasa asemanatoare unei fapte de glorie.
Intr-un tarziu, la cererile si rugaciunile unor inalti clerici ce puteau fi auzite cu pregnant din diferitele colturi ale acestei tari,Entitatea Suprema- Bunul Dumnezeu se milostivi de poporul acesta si decise sa puna capat acestei indelungi perioade marcate de criza!

 Episod dureros

(Inainte de acest moment, toata suflarea romaneasca avu parte de un episod dureros.
Bardul Gibon fara a avea niciun fel de dreptate pe fond, în idea de bază pe care-si contruieşte existenta si sporeste averea, poate fi considerat doar un nebun megaloman, afecatat cu fiecare zi ce trece de demenţă şi paranoia. Nu mai are rost in a aminti ca omul e singur dintotdeauna şi o să fie din ce în ce mai singur, chiar dacă are câţiva lacheţi care-i susţin nebunia.
Ce a realizat? Agitatie, a declansat gelozie si a antrenat ura....Împreună cu turmele de partizani stelişti, a avut grija ca să omoare Steaua şi să rămână singur cu epava ei în braţe, nu doar sâmbetele, ci pentru tot restul zilelor (lui sau ei).
Cat priveste patriotismul afisat....e doar o masca, o perdea de fum atent plasata , in a deruta multimea indobitocita! O sa motivez in nasemenea maniera, incat orice contra-argument sa nu stea in picioare, sa nu posede reactie!
Cum anume sa nu reactionam atnci cand , Maria Sa " Ursul", cu statut de om politic, investit fraudulos in Parlamentul European, pe langa faptul ca desconsidra orice si pe oricine, isi permite sa se considere Salvator de tara si neam, invocand trecutul sau , amintind de "originea sanatoasa" ...
Dar totul până începe cu tâmpenii de genul "Numai eu stiu si pot face ca tara sa straluceasca ca soarele sfant de pe Cer", neuitand ca tocmai stramosii etniei sale au promovat haosul si au instaurat tortura...De aceea treaba cu aspectele ce se leaga de “neam, dezrădăcinare, etc" aruncate in eter nu au avut efectul scontat!
Fara a excela in absolut niciun domeniu, nici macar in cel al soccer-ului internaţional, putina lume a constientizat, confundandu-l si mizand pe anvergura sa de mascarici!
Care “neam” şi care “dezrădăcinare” nu poate fi mai pregnanta , in aceasta societate macinata, secularizata?
Reformuland, un pic mai dur, mai agresiv in mesaj as putea sa concluzionez asupra acestui "personaj" in termeni mult mai simplisti. Nu cumva am rămas din nou fără lichid şi , asemeni unor necuvantatoare punem botul la visele ude ale acestui dobitoc, care povesteşte că rudele lui au făcut puşcărie pentru anti-comunism?!
Cât i-a ajutat Statul Român pe fraţii aromâni, ar trebui ca Boier Căcărează să dea acatiste în fiecare zi, că dacă nu era Patria Mumă, familia lui anticomunistă (care vindea lapte şi iaurt la generali de securitate şi avea conturi în valută, peste graniţe), era forţă de muncă ieftină pe la greci sau turci, sau asimilaţi ca ne-vlahi.
De aceea, daca am exagerat sa ma iertati! Dar, la prima abatare va invit sa discutati cu oricine despre subiect, despre episodul in sine!
CONTINUARE
In aceasta ecuatie, asa cum veti intui vor interveni si alte inedite si la fel de spumoase personaje, parca decupate dintr-o categorie estetica ce intruchipeaza penibilul la o scara macroscopica!

ARGUMENTE PRO
1. Tot ceea ce au dejectat (personalitatile cu EQ-ul si IQ-ul marit asemeni ficatului de gasca) este similar actiunii de anticipare a furtunii....intr-un mare pahar cu apa!
2. Prostimea sa se aseze cumintita, in fata acestor mamuti si sa se minuneze cat de parveniti, idolatri si ireconciliabili ar fi...
3. Daca nu v-a convins prea tare aceasta desfasurare de forte, va invit sa parcurgeti si ARGUMENTELE CONTRA!


ARGUMENTELE CONTRA
1. Aceasta poveste se vrea a fi o palma morala adresata si chiar agresata tuturor politrucilor inventati si reinventati de Monstruosul Sistem!!! Mai mult decat atat, cu acceasi inimoasa si plina de recunostinta dedicatie, povestioara se vrea o suma de mesaje decriptate ce insotesc dimpreuna cu autenticul slogan " In Iad cu Voi, cu toti, cei ati slujit Intunericului!!!"
2.Daca nu ati digerat asa cum trebuie, promit ca data viitoare sa scriu un pic mai "colorat" absolut tot!
3. Dedicatiile, reclamatiile si comentariile sunt asteptate!

                                                  Zadkielix alias D.M

luni, 3 octombrie 2011

Parafraza la "Si daca...."

Parafraza la "Si daca...."




Şi dacă preţurile cresc
De se zbarlesc copacii,
E ca de pâine şi salam
Să nu te mai apropii.

Şi dacă mândrul nostru leu
E astăzi cât pisica,
E ca să nu te mai alegi
În viaţă cu nimica.

Şi dacă ne-aruncăm în lac
Străfundu-i atingându-l,
E ca durerea să-mi descarc
Ministrul înjurându-l.

Şi dacă AU AJUNS CRISPATI
Mai toti neterminatii
Cei ce doresc ceva frumos
Se zvarcolesc...saraci(i)...

Şi dacă tot ne chinuiesc
Ne plangem 'totdeauna
Ei tot asa ne asupresc
Ne-ndatoreaza -ntruna!


Şi dacă banii nu ne-ajung
De trece ziua, luna,
E ca aminte să-mi aduc
De Boc întotdeauna.

Zadkielix alias D.M

duminică, 2 octombrie 2011

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om 1 Octombrie

Concurs Kamikaze de încurajare a lecturii la om




Care ar trebui să fie viteza maximă în localități pentru călătoria în timp?

Cred ca ar trebui sa nu depaseasca viteza luminii, tinand cont de posibilele fante de lumina, turtbulente sau alte asemenea picanterii aflate pe parcurs!





Zadkielix alias D.M

Despre omul european- Cuvant al Sfantului Iustin Popovici





”Omul european a transformat Europa intr-o fabrica de idoli!
Aproape toate produsele civilizatiei au devenit idoli.
De aceea, epoca in care traim este mai intai de toate o epoca a idolatriei.
Nici un alt continent nu este atat de invadat de idoli, asa cum este Europa contemporana. Nicaieri omul nu este mai rob fata de lucruri si nicaieri nu munceste atat de mult pentru ele ca in Europa. In realitate, este vorba despre o idolatrie in cea mai grava forma, pentru ca inchinarea se face catre pamant. Spuneti-mi, nu se inchina omul pamantului atunci cand isi iubeste in mod egoist trupul facut din tarana si insista asupra ideii ca este trup si numai trup? Nu se inchina el pamantului atunci cand proclama ideologia luptei de clasa, a natiunii si a umanitatii?
Asadar, Europa nu sufera de ateism, ci de politeism.
Nu ne putem plange de lipsa dumnezeilor, ci de inflatia acestora.
Pentru ca L-a pierdut pe adevaratul Dumnezeu, omul a vrut sa-si potoleasca setea de Dumnezeire prin crearea de idoli.
Si-a creat idoli din stiinta si din teoriile ei, din tehnica, din descoperiri, din religie si din reprezentantii ei, din politica si din partidele ei, din moda si din manechinii ei...”

*SFANTUL IUSTIN POPOVICI

Cat despre sfant, aici puteti afla cate ceva!

http://en.wikipedia.org/wiki/Justin_Popovi%C4%87

Zadkielix alias D.M