Translate

marți, 4 octombrie 2011

“Povestea anonimizată” (partea 1)

“ “Povestea anonimizată”
Din intelepciunea Kamikaze

“Nici omul nu mai e ce-a fost odată. Acum e plin de Eu-uri.” (Kamikaze dixit)










Prolog. Scurta explicatie
Povestea poate avea un inceput, insa, de asemenea poate lipsi. Totul e lasat in voia optiunii fiercaruia. Identificarea totala e lipsita de orice fel de prejudecata, de norma sau de orientare!
Aceasta fantezie se bazeaza pe evenimente reale! Orice fel de asemanare NU este pur intamplatoare!!!






Distributie.

Cagulatii
Emanatii
Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana L)
Profitorii
Intelectualii
Artistii
Pierde-vara
Gardienii
Rebelii
Fetele intelepte
Negociatorii FMI
Bardul Gibon (Boier Căcărează)
Muncitorii zelosi
Preotii


Prolog
Intr-o republica dominata  de emanati si cagulati, in care multimea oarba, profitorii cat si toti pierde-vara supravietuiau, construindu-si averi, marea masa de artisti, intelectuali sau muncitori zelosi se supuneau aproape orbeste directivelor U.E si negociatorilor F.M.I.
Intr-un colt uitat de lume, traia si Femeia cu barba ce avusese o incercare de a-si apropia puterea, printr-o lovitura de imagine. Cunoscand slabiciunea Imparatului neputincios, aceasta apeleaza la fetele intelepte in a realiza o campanie de promovare a imaginii sale in lume.
Situatiile comice si deseori conflictuale nu lipsesc. Mai mult decat atat, in aceasta poveste cu iz fantastic sunt implicate si gardienii-personaje cu rol cheie in desfasurarea ulterioara a tuturor evenimentelor.
Piesa de teatru reprezinta de fapt o realitate mereu vie a inceputiului de secol XXI, tinand cont de conditiile sociale si economice, de cuceririle stiintei sau de libertatea de exprimare, mai mereu cenzurata, de catre toti urmasii neo-comunisti ce in continuare guverneaza acest “colt de Rai”!
Solutia de compromis ulterior este oferita, catre final de catre reprezentantii Bisericii,ce in deplinatatea fortelor sale, atat umane cat si spirituale, impaca toate taberele, promitand si rasplata pentru jertfele de absolut orice natura.

Dezvoltarea

Totul se petrece subit, intr-o tara macinata de lupte, de intrigi si saracie. Aspectul jenant al puterii economice se regaseste elocvent in autostrazile (mai bine zis camilostrazile carpite) si indeosebi in lipsa de grija fata de natura si fata de apropiat! Demonii danseaza in puterea putreda a luxului oferit de acest aspect cu adevarat deranjant!
Sub aceste auspicii, oamenii de rand nu mai poseda absolut niciun fel de ideal sau reactie. Negociatorii FMI, cu cea mai mare scrupulozitate nu mai poseda niciun dram de umanitate! De regula, acesti noi zarafi ai postmodernismului, poseda de altfel acea mefienta adanc inradacinata de a spori birurile si de a impila tara in datorii dureroase. Mai mult decat atat, cu largul concurs al autoritatilor impotente isi sporesc averile de lux isi verifica conturile ,in timp ce politistii , medicii , profesorii se asemana cu acea gloata muribunda, imuna la absolute orice scurtcircuit!
Sa nu care cumva sa va inchipuiti ca ar mai fi fost vreo sansa! Unica si adevarata salvare o reprezenta tanara generatie ce, la acea ora era pe deplin debusolata de succesiunea de evenimente cu tenta negative ce se deruleaza intr-un tempo accelerat. Expresia cea mai originala se putea dezvalui, fara niciun fel de emotie deoarece “nimic si nimeni nu era mai presus de lege” iar “tot ceea ce era cu prea mult zahar rafinat trebuia eliminate!”
In consecinta, tinerii se grupau in formatiuni de sine statatoare, de rebeli ce nu acceptau mita la greu , deci, intr-un cuvant tinerii au de ales in ce directive se pot rezolva toate lucrurile! Atat ... cererile cat si calea le era permisa!

"Fara a exagera se asemana cu o gasca de drogati ce sunt sedate de toti cagulatii si emanatii ce impanzesc societatea deformata." erau titlurile ziarelor controlate de Sistem ce condamnau orice fel de abatere de la statutul de sclav, de autentice legume al tuturor!
In aceasta stare de spirit de-a dreptul consternanta, numai Imparatul neputincios impins de fetele intelepte reprezentau o slaba speranta, in acest complicat si monstrous process, in care lipsa de Dumnezeu si de omenie erau caracteristici .
Regimul promova injustitia la rang de cinste, hotia la mare virtute iar marturia mincinoasa asemanatoare unei fapte de glorie.
Intr-un tarziu, la cererile si rugaciunile unor inalti clerici ce puteau fi auzite cu pregnant din diferitele colturi ale acestei tari,Entitatea Suprema- Bunul Dumnezeu se milostivi de poporul acesta si decise sa puna capat acestei indelungi perioade marcate de criza!

 Episod dureros

(Inainte de acest moment, toata suflarea romaneasca avu parte de un episod dureros.
Bardul Gibon fara a avea niciun fel de dreptate pe fond, în idea de bază pe care-si contruieşte existenta si sporeste averea, poate fi considerat doar un nebun megaloman, afecatat cu fiecare zi ce trece de demenţă şi paranoia. Nu mai are rost in a aminti ca omul e singur dintotdeauna şi o să fie din ce în ce mai singur, chiar dacă are câţiva lacheţi care-i susţin nebunia.
Ce a realizat? Agitatie, a declansat gelozie si a antrenat ura....Împreună cu turmele de partizani stelişti, a avut grija ca să omoare Steaua şi să rămână singur cu epava ei în braţe, nu doar sâmbetele, ci pentru tot restul zilelor (lui sau ei).
Cat priveste patriotismul afisat....e doar o masca, o perdea de fum atent plasata , in a deruta multimea indobitocita! O sa motivez in nasemenea maniera, incat orice contra-argument sa nu stea in picioare, sa nu posede reactie!
Cum anume sa nu reactionam atnci cand , Maria Sa " Ursul", cu statut de om politic, investit fraudulos in Parlamentul European, pe langa faptul ca desconsidra orice si pe oricine, isi permite sa se considere Salvator de tara si neam, invocand trecutul sau , amintind de "originea sanatoasa" ...
Dar totul până începe cu tâmpenii de genul "Numai eu stiu si pot face ca tara sa straluceasca ca soarele sfant de pe Cer", neuitand ca tocmai stramosii etniei sale au promovat haosul si au instaurat tortura...De aceea treaba cu aspectele ce se leaga de “neam, dezrădăcinare, etc" aruncate in eter nu au avut efectul scontat!
Fara a excela in absolut niciun domeniu, nici macar in cel al soccer-ului internaţional, putina lume a constientizat, confundandu-l si mizand pe anvergura sa de mascarici!
Care “neam” şi care “dezrădăcinare” nu poate fi mai pregnanta , in aceasta societate macinata, secularizata?
Reformuland, un pic mai dur, mai agresiv in mesaj as putea sa concluzionez asupra acestui "personaj" in termeni mult mai simplisti. Nu cumva am rămas din nou fără lichid şi , asemeni unor necuvantatoare punem botul la visele ude ale acestui dobitoc, care povesteşte că rudele lui au făcut puşcărie pentru anti-comunism?!
Cât i-a ajutat Statul Român pe fraţii aromâni, ar trebui ca Boier Căcărează să dea acatiste în fiecare zi, că dacă nu era Patria Mumă, familia lui anticomunistă (care vindea lapte şi iaurt la generali de securitate şi avea conturi în valută, peste graniţe), era forţă de muncă ieftină pe la greci sau turci, sau asimilaţi ca ne-vlahi.
De aceea, daca am exagerat sa ma iertati! Dar, la prima abatare va invit sa discutati cu oricine despre subiect, despre episodul in sine!
CONTINUARE
In aceasta ecuatie, asa cum veti intui vor interveni si alte inedite si la fel de spumoase personaje, parca decupate dintr-o categorie estetica ce intruchipeaza penibilul la o scara macroscopica!

ARGUMENTE PRO
1. Tot ceea ce au dejectat (personalitatile cu EQ-ul si IQ-ul marit asemeni ficatului de gasca) este similar actiunii de anticipare a furtunii....intr-un mare pahar cu apa!
2. Prostimea sa se aseze cumintita, in fata acestor mamuti si sa se minuneze cat de parveniti, idolatri si ireconciliabili ar fi...
3. Daca nu v-a convins prea tare aceasta desfasurare de forte, va invit sa parcurgeti si ARGUMENTELE CONTRA!


ARGUMENTELE CONTRA
1. Aceasta poveste se vrea a fi o palma morala adresata si chiar agresata tuturor politrucilor inventati si reinventati de Monstruosul Sistem!!! Mai mult decat atat, cu acceasi inimoasa si plina de recunostinta dedicatie, povestioara se vrea o suma de mesaje decriptate ce insotesc dimpreuna cu autenticul slogan " In Iad cu Voi, cu toti, cei ati slujit Intunericului!!!"
2.Daca nu ati digerat asa cum trebuie, promit ca data viitoare sa scriu un pic mai "colorat" absolut tot!
3. Dedicatiile, reclamatiile si comentariile sunt asteptate!

                                                  Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu