Translate

joi, 25 august 2011

Un pamflet acidulat din August

Inainte de toate, vreau sa precizez un amanunt!
 De fapt, dintre toate lucrurile ce "merg struna" in aceasta tarase remarca Funeriu!

 Cine este acest domn? Simplu 
Romania a produs inca o premiera pe plan mondial. In Guvernul Boc se regaseste un ministru care nu a mai lucrat niciodata in Romania. Este vorba despre Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Un personaj care a reusit sa stranga o avere semnificativa, dupa cum se va vedea in cele ce urmeaza, activand ca si cercetator sau conferentiar, nu in Romania insa, ci in strainatate.


Potrivit unui studiu recent, intreprins de Organizatia Mondiala Non-Guvernamentala Sociologi Fara Frontiere (SMFF), institutia publica in care romanii au cea mai mare incredere este fara indoiala Sistemul de Invatamant!
 Intr-adevar, 9 romani din 10 ayu avut nonsalanta de a declara ca sunt dispusi sa isi puna vietile in mainile angajatilor acestui "land of choice" marca Funerie iar  8 din 9 romani au ajuns la concluzia ca "profesorii au devenit inutili, scoala producand numai tampiti!"
 Aceste studii de piata declansate ad-hoc (si nu la indemnul Primului Betiv al Romaniei) etaleaza gradul exhaustiv, crescand de cultura, arta si civilizatie si mai ales demonstreaza fara doar si poate ca nivelul neuronilor este o problema interna, nicidecum una externa!
Insa, cu atatea "minti luminate cu lanterna" si avand deficit de "oameni de stiinta", tara aceasta a cam produs multe talente ce se...remarca prin faptul ca emigreaza si aduc o imagine nesperata Romaniei, peste hotare!
“Sistemul de invatamant funerian e cea mai tare institutie. Chiar nu inteleg de ce celelalte institutii nu inteleg asta. Nu e nicio reteta secreta, e vorba de profesionalism, incredere, cutezanta si in special multa reforma pigmentata cu taieri de salarii", crede X, unul dintre subiectii chestionati.
De asemenea, Y, 28 de ani, avocata, crede ca totul se trage de la modelul de afaceri. “Normal ca am incredere in Dl academician doctor plenipotential Funeriu! El nu ma pune sa platesc taxe, amenzi sau donatii, Imi rezolva cu brio cererile, nu trebuie sa platesc spaga. E non-stop. Ce alta institutie din Romania mai face asa ceva?”
Pe urmatoarele locuri in topul increderii romanilor, insa la o distanta considerabilă, s-au clasat, asa cum era de asteptat, Armata si Pompierii, 5 romani din 10 declarand ca n-ar ezita nici macar o clipa sa apeleze la ele, mai ales ca Jandarmeria e plecata in vacanta si nu poate interveni oricand daca situatia degenereaza.
Principalele motive pentru care romanii au incredere in Funeriu sunt: faptul ca angajatii dau impresia ca se spala pe maini, stimulentele financiare scad vertiginos demonstrand ca "invatatura e meserie de aur", faptul ca numai si numai  " Il Magnifico" Funeriu a rezolvat situatia tensionata din acest autentic Liban si, nu in ultimul rand, faptul ca se pune foarte multa dragoste in realizarea coerenta a multitudinilor de reforme " de dragul reformei" ce sunt un sustinut demers al unei Romanii ALTFEL!
Potrivit statisticilor oficiale, de la inceputul anului si pana in prezent Funeriu@ Ministerul ce-l pastoreste atent a solutionat peste 3,5 milioane de cereri de reducere benevola din partea angajatilor, reusind in acelasi timp sa impiedice un razboi civil in Crimeea, sa construiasca un oras obscur in nordul Dobrogei si sa salveze de la faliment mai multe companii subventionate de stat.
 Si sa nu credeti ca domnia sa a ...stat degeaba! Nicidecum! Ii infloresc zilnic alte si minunate idei, demne de o reala antologie a manualului de " cum se conduce un Minister spre progres!"

Pana la episodul urmator va urez sa aveti parte de o autentica sarbatoare nationala!
 Vivat Romania! Vivat CEAUSESCU...(oops) Funeriu! Vivat Ministerul Invatamantului, Ediucatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului!
Pe cuvantul meu de profesor titular, cu grad Definitiv ...vesnic bugetar insa nutrind o "dragoste speciala" acestui Sistem patronat de  o asemenea " Eminenta!"
...

                                      Zadkielix alias D.M










4 comentarii:

  1. Extraordinar,ce "destept" a venit sa ne lumineze pe noi! Nu e departe deloc de inaintasii sai! Cred ca e o rusine si o mascarada nationala tot ceea ce s-a produs prin aceasta tampita lege a invatamantului....ce nu e de azi ci ...implementata de muuulta vreme!

    execlent pamfletul, colega!
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ai perfecta dreptate!
    Si acest pamflet e aproape o capodopera!
    Insa, altceva vreau sa remarc! Uitati-va un pic la poza!
    Ce fata de pedofil libidionos are Funeriu asta. E un isteric. Cred ca are problemne grave la cap. Va spun sigur asta. Stiu pentru ca sunt angajat al ministerului, care a avut ocazia sa interactioneze cu acest involuat. Bine, acum o sa sara sa ma injure cativa. Este vorba despre cei pusi sa aiba grija de imaginea pedofilului pe internet. Sclavii libidinosului. Deci, pe locuri, fiti gata.... start :))
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. "Omul DE STIINTA" SI INCREDEREA ROMANILOR?
    m-AI AMUZAT COPIOS!
    Altceva vreau sa te intreb!
    Al cui fin este domnul Funeriu? Cine este in spatele lui?
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Funeriu-Funebru.....Hai ca nu e prea mare diferenta! :))

    Geniala postare! :D

    RăspundețiȘtergere