Translate

joi, 12 mai 2011

Povestioara cu samurai (sau despre Iad si Rai)

Povestioara cu samurai (sau despre Iad si Rai)

Un renumit samurai, cu o constitutie masiva, a hotarat intr-o zi sa viziteze un calugar firav, sperand sa dobandeasca acces la secretele Universului. 'Calugare', spuse el pe un ton agresiv, specific unui om obisnuit sa comande, 'invata-ma despre rai si iad!'. Micul calugar il privi in tacere pe vajnicul luptator. Apoi, dupa cateva clipe, ii spuse samuraiului cu mult dispret: 'Sa te invat despre rai si iad?
Nu te-as putea invata nimic. Esti murdar! Mirosi urat! Sabia ta este ruginita! Esti dizgratios, o adevarata rusine pentru clasa samurailor. Dispari din fata mea imediat! Nu pot sa te suport!'.
Samuraiul era furios. Atat de furios incat intregul corp incepuse sa-i tremure. Fata i se inrosise si valuri de manie ii strabateau trupul.Fulgerator, fara sa mai stea pe ganduri, samuraiul ridica amenintator sabia deasupra capului, pregatindu-se sa il ucida pe calugar. ...
'Acesta este iadul.', spuse, linistit, calugarul, privindu-l. Samuraiul impietri, socat de raspunsul calugarului.
Compasiunea si calmul acestui omulet, care isi riscase viata pentru a oferi o invatatura despre iad! Samuraiul isi cobori incet sabia,plin de gratitudine si, pentru motive pe care nu le putea explica,inima sa se umplu pe data de o pace cum nu mai cunoscuse.
..."Si acesta este raiul", adauga, la fel de calm, calugarul

:)
Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu