Translate

marți, 10 mai 2011

De 10 Mai!Trăiască Regele!


Azi este 10 Mai! O zi aparte,cu multe semnificatii istorice pentru natiunea ce se romani: venirea lui Carol I pe tronul Romaniei, Independenta Romaniei si Proclamarea Tarii ca Regat. Pentru unii dintre noi, dar si pentru liberali sau taranisti poate fi considerata chiar o zi sfanta!



Istoric

Data de 10 Mai este legata de trei evenimente cruciale din istoria moderna a tarii noastre, momente ce sunt legate de numele primului rege al Romaniei, Carol I.





In anul 1866, la aceasta data, prin vointa clasei politice romanesti din acea vreme, dupa abdicarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, printul Carol I, pe numele sau complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, soseste in Bucuresti pe cand avea doar 27 de ani. In aceeasi zi, depune juramantul in fata Parlamentului, devenind conducatorul Principatelor Romane.

Dupa zece ani, in data de 10 mai 1877, Carol I proclama independenta fata de Imperiul Otoman, pe care Romania si-a castigat-o in razboiul de independenta, cunoscut in istorie si ca Razboiul ruso-turc.

In data de 10 mai 1881, Carol I a fost incoronat ca Rege al Romanei, iar Romania a fost ridicata la rangul de regat. A fost primul monarh din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen, fiind urmat de nepotul sau, Ferdinand I, de Carol II si de regele Mihai I, cel din urma fiind inlaturat de catre comunisti in 1947, incheindu-se, astfel, istoria Romaniei ca si regat.

Pentru toti monarhistii, ziua de astazi este o zi de sarbatoare, in care se elogiaza numele marilor regi ai Romaniei.
Comentariul meu

Insa,in aceasta mizera si paupera situatie in care mediatori si negociatori ca Jeffrey Franks vin si servesc covrigi, incaltati cu pantofi gauriti sau alti neica-nimeni se grabesc sa ne subjuge, sa ne termine din multe puncte de vedere, Ziua de 10 Mai AR TREBUI SA NE READUCA AMINTE DE SENTIMENTUL national!
Trăiască Regele!
Nu e o simpla exclamatie! E ceva rostit cu credinta, cu speranta intr-un posibil viitor ce l-as dori mai luminos, refacut si inlaturat de toti acesti monstrii hidosi ce au acaparat puterea de dupa 1940 incolo...
De ce? Nu vreau sa rascolesc amintiri, insa vreau sa punctez anumite lucruri ce SUNT EVIDENTE!
Situaţia CATASTROFALA în care se află societatea, clasa politică şi economia României are şi o circumstanţă agravantă. E rusinos insa demn sa recunoastem si faptul ca...ne-am făcut-o cu mâna noastră! Şi nu este vorba doar de bravii noştri guvernanţi din prezent. Ei nu sunt decât puroiul de pe rană. Rana despre care vorbim este mai profundă şi a apărut odată cu alegerea unui nume ca... Iliescu în 1990.
In fine...totul e istorie...
Pe final, cu acea nostalgie a unor povestiri din alta vrme ce am avut sansa de a mi le impartasi bunicul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!) , va rog sa primiti si acest imn!


Trăiască Regele! (Imnul României 1866-1948)

Trăiască Regele
În pace şi onor
De ţară iubitor
Şi-apărător de ţară.

Fie Domn glorios
Fie peste noi,
Fie-n veci norocos
În război, război.

O! Doamne Sfinte,
Ceresc părinte,
Susţine cu a Ta mână
Coroana Română!

Trăiască Patria
Cât soarele ceresc,
Rai vesel pământesc
Cu mare, falnic nume.

Fie-n veci el ferit
De nevoi,
Fie-n veci locuit
De eroi, eroi.

O! Doamne Sfinte,
Ceresc Părinte,
Întinde a Ta mână
Pe Ţara Română!

Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu