Translate

miercuri, 9 februarie 2011

Ziua lui Jules Verne -Teorii, speculatii si scurte aprecieri

S-au implinit 183 de ani! Poate ca ma veti intreba la ce anume sau de ce eveniment?

 Daca pana si concernul si celebrul motor de cautare Google ne aminteste de Jules Verne, atunci am considerat de cuviinta sa scriu cateva randuri.

                   

 Despre scriitorul care a fost considerat fie calator in timp, fie un maestru din Shambala se pot discuta multe!

  Totusi, ieri s-au implinit 183 de ani de la nasterea celebrului scriitor si romancier, autor al unor capodopere si premergator al romanului SF!

Interesant A RAMAS faptul ca cea mai mare parte din cele prezise in romanele sale stiintifice s-au adeverit ca si inventii ulteriore, precum avionul, racheta spatiala, telefonul, statiile de emisie-receptie,  televizoarele, submarinul etc. 


 Insa, cu toate acestea personalitaea exceptionala frapeaza si incita la unele speculatii!Una din primele dintre acestea ar fi ca Jules Verne  sa fi fost un calator in timp, care s-ar fi intors in anii 1800 ca sa relateze omenirii despre inventiile ulterioare. 

Mai mult ca sigur, inspirat de acel Spirit si indemnat de talentul cu care a fost dotat, Verne a lasat posteritatii romanele sale in care ilustreaza cu lux de amanunte proiectiile si relatarile sale cu privire la viitor, vazuti prin ochii unui contemporan!

 Fara sa devin adept al acestei speculatii, in peisajul actual se infiripeaza o alta teorie cu tenta conspirativa legata de apartenenta sa la ...decriptarea unor fragmente sau chiar opere ale celebrului medic si profet francez Michel de Nostradamus, deoarece in opera lui se vorbeste continuu despre existenta unor astfel de obiecte.
Daca cei ce admit faptul ca Nostradamus a prevazut scufundarea submarinului Kursk, sau rachetele spatiale, aparatele de zbor etc.,pot asocia indirect ca insusi Jules Verne le-a revalorizat  in operele sale
Mai exista si teorii de-a dreptul cu tenta utopica, chiar fantastica ce aminteste o alta "radacina" a sa, denumindu-l  extraterestru, sau ca ar fi venit in lume din misterioasa Shambala, preum contele de St. Germain.

 Fra doar si poate, de-a lungul vremurilor, personalitatea sa electrizanta, captivanta a uluit omenirea, marturie stand chiar aceasta dezvoltare masiva (prevazuta) a  tehnologiei! 
 Pe final, ca un omagiu adus acestui om inspirat de Sfantul Duh as considera ca romanele sale ar trebui cunoscute si readuse la lumina deoarece, din absolut spre o cunoastere in detaliu recomand cu caldura romanele ce mi-au bucurat copilaria si adolescenta- "Calatorie spre Centrul Pamantului", completata de "20.000 de leghe sub mari"," Steaua Sudului" etc


                                                                          Zadkielix alias D.M

Un comentariu: