Translate

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Stiinta cerceteaza stergerea amintirilor neplacute...

Uluitor as zice...

                NU E VORBA DE EXTRATERESTRII!
 Dar e ...un alt gen de mistificare...una mai "finuta" as zice!


 Stirea propriu-zisa

 Oamenii de stiinta de la John Hopkins University din Statele Unite au reuşit să elimine o proteină dintr-o anumită regiune a creierului, responsabilă cu reapariţia senzaţiei de teamă. Testele au fost efectuate insa doar pe şoareci, care, după eliminarea proteinei nu au mai retrăit senzaţia de teamă asociată în trecut cu sunetele foarte puternice.

Cercetătorii americani, al căror studiu a fost publicat în revista medicală Science Express, consideră că descoperirea lor prezintă o serie de implicaţii majore pentru pacienţii ale căror vieţi au fost marcate de frică.

"Studiul nostru, care descrie mecanismele moleculare şi celulare implicate în acest proces, deschide calea către posibilitatea de manipula acele mecanisme, cu ajutorul unor medicamente, administrate în paralel cu şedinţele de terapie comportamentală, la care recurg persoanele suferind de sindrom posttraumatic", a declarat Richard L. Huganir, coordonatorul studiului.

Cercetătorii americani au studiat circuitele nervoase din nucleul amigdalian, acea zonă a creierului unde se declanşează senzaţia de frică, în cazul oamenilor şi al animalelor.

Folosind sunete pentru a produce frica, în timpul testelor pe şoareci, oamenii de ştiinţă au remarcat faptul că anumite celule din nucleul amigdalian au produs o sarcină electrică mai mare în momentul expunerii bruşte la sunete de intensitate ridicată.

Cercetătorii au detectat creşteri temporare în concentraţia unei proteine - receptor AMPA permeabil la calciu -, la câteva ore după apariţia senzaţiei de frică, care a atins apogeul la circa 24 de ore de la producerea sunetelor şi a dispărut 48 de ore mai târziu.

Această proteină este extrem de instabilă şi poate fi înlăturată din celulele nervoase şi odată cu ea amintirea în sine.

Autorii studiului consideră că un viitor medicament, conceput pentru a stimula eliminarea din celule a receptorilor AMPA permeabili la calciu, va putea fi utilizat pentru a îmbunătăţi procesul de ştergere definitivă a amintirilor dureroase. Medicamentul va putea fi prescris persoanelor afectate de sindromul posttraumatic, asociat de obicei cu războiul, violurile şi alte evenimente traumatizante.

Studiul a fost finanţat de National Institutes of Health şi de Howard Hughes Medical Institute din Statele Unite ale Americii.


Comentariul meu
 Din punctul meu de vedere e mai mult decat o gaselnita. Mi se pare absurd si totodata utopic.
 Insa, mintea umana, atat de fecunda poate da  nastere a unor anomalii ce, sub pretextul confortului si progresului ASCUND ATATEA nemernicii!
Unele persoane pur si simplu nu pot suporta amintirile neplacute , nu se pot impaca cu sentimentul de frica, lipsa de control asupra evenimentelor si astfel pot fi marcate pe viata. Si niciun fel de sedinta de terapie nu va face problema sa dispara. Chiar mi-ar placea sa stiu ca acest gen de experiment va avea succes.
Nu este deloc buna o astfel de practica deoarece amintirile sunt facute pentru a tine minte greselile pe care le facem si pentru a nu le mai repeta. Orice experienta pozitiva sau negativa din viata unui om este intr-un final benefica deoarece ajuta la evolutia spirituala a fiecaruia dintre noi. A sterge amintirile, a sterge trecutul inseamna a-ti nega prezentul iar asta inseamna sa nu te mai cunosti deloc.
Un om care nu se cunoaste pe sine este cel mai usor de manipulat. Nu degeaba "omul din greseli invata"....

                            Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu