Translate

joi, 21 octombrie 2010

Tortura - negata oficial, dar practicata pe ascuns

Tortura  conform DEX este exact cum ne prezinta definitia, franca, directa:
TORTURÁ, torturez, vb. I. Tranz. A supune (pe cineva) la chinuri fizice violente; a schingiui; p. ext. a supune (pe cineva) la chinuri morale; a chinui. ♦ (Despre stări sufletești) A roade, a frământa, a obseda în mod dureros. ♦ Fig. A forța, a stâlci, a poci cuvintele, stilul, limba, versul etc. – Din fr. torturer.
 
                                                  
  Da, tortura continua sa fie practicata in numeroase tari care au ratificat Conventia impotriva torturii si tratamentelor inumane, a subliniat, marti, Claudio Grossman, presedintele Comitetului ONU impotriva torturii.
"Interzicerea absoluta a torturii (...) nu este inca o realitate in multe tari care au ratificat Conventia", a declarat el, cu ocazia prezentarii unui raport anual pe aceasta tema la Adunarea Generala a ONU. Grossman a insistat asupra importantei mesajului: "nu torturii, nu torturii in situatii de urgenta, nu torturii in orice situatie", informeaza MEDIAFAX.

In prezent, 147 de state au ratificat Conventia impotriva torturii si trebuie deci sa respecte obligatiile care decurg din aceasta, a spus el. "Aceste obligatii includ interdictia de expulzare sau de intoarcere in tara unde exista riscul de a fi torturat", a subliniat oficialul, citat de AFP.

"Le invit pe cele 32 de state care nu si-au prezentat inca raporturile preliminare (asupra torturii) sa faca acest lucru, astfel incat Comitetul sa poata contribui la realizarea Conventiei", a precizat el.

Grossman a mai explicat ca doreste sa faca diferenta intre cazurile izolate de tortura si situatia din unele tari in care aceasta a fost transformata intr-o politica deliberata. El nu a vrut insa sa identifice cazuri precise si a refuzat sa raspunda la o intrebare privind tortura practicata in China si acuzatiile de tortura la adresa Statelor Unite in cadrul razboiului din Irak, dupa atentatele de la 11 septembrie.

Oficialul ONU a adaugat ca se opune "expulzarilor colective" care se pot asocia cu cazurile de tratamente inumane. "Trebuie sa fim foarte vigilenti", a afirmat el, fara a identifica niciun caz precis. Franta a fost criticata la nivel international pentru masurile sale de expulzare a romilor, ea reusind insa marti sa evite initierea impotriva sa de catre Bruxelles a unei proceduri de infringement.


 Comentariul meu: suna cam asa:
 Atatea organisme internationale se arata acum, in aceasta zi extrem de ingrijorate de proliferarea acestor "obiceiuri" de mult utilizate, inca dinainte de Inchizitie . Chiar ma gandesc ca prima tortura ar fi uciderea lui Abel decatre Cain...
 In fine, nu conteaza punctul de plecare, deoarece nu doresc sa polemizez sau sa scriu un tratat pe baza acestei evidente! Insa, prea se accentueaza aceasta retorica, oarecum parsiv inserata in declaratii oficiale!
Si s-ar putea ca multi dintre dumneavoastra sa nu fiti de acord cu mine! Chiar ma bucur ca exista si alte puncte de vedere!
 Nu suntem decat niste creatii cu destin! Nu ar trebui sa ne aratam "muschii" sau altceva pe alti semeni! Sau, sa ne chinuim imaginatia cu inventarea feluritelor forme de a tortura , asa cum era "en vogue" in Evul Mediu...intunecat!
Acum avem toata tehnologia la indemana! Dispunem chiar de toate resorturile stiintei, cunoasterii insa ne gandim doar (aici nu nominalizez) cum ar fi sa ne fie bine numai noua, iar celui de langa noi...mai putin bine!
 Nu exagerez cu nimic, credeti-ma! Cine ar vrea sa se disculpe ar trebui sa parcurga istoria ultimului secol si ar ramane consternat! Cele mai dureroase razboaie, cele mai infioratoare locuri de  detentie, cele mai nefaste experimente contra naturii si a omenirii s-au petrecut fara sa cracnim, fara sa ne revoltam, oarecum chiar am asistat detasati, relaxati!
 Nu doresc nici aici si nici acum sa arat cu degetul ci, e doar o simpla, chiar nevinovata constatatre! Dar, am dorit aceste monstruozitati! Le-am asteptat! Am dovedit ca ne-am transformat in niste fiinte fara de sentimente, fara de mila, fara de niciun fel de Dumnezeu!
 Da, teroarea a pus stapanire o lunga perioada! Nu conta daca era de natura fizica sau psihica! Incet-incet ultimele generatii au ajuns la un anumit punct de vedere mai luminos. Nu se mai implica, nu mai doresc niciun fel de revolta, dar sunt, fara voia lor controlati de  fel de fel de ganduri, asociatii, confrerii ce agita spiritele, dirijeaza economiile, provoaca scandaluri, maresc si accentueaza acest "nou" razboi denumit criza , incearca fara succes (cel putin momentan) sa submineze autoritatea divina, sa o inlocuiasca etc...
 Acum, ca sa revin de unde am plecat cu aceasta lamentatie deloc boombastica, as incerca sa fac, cu voia dumneavoastra  o mica departajare intre ceea ce a existat (in perioadele istorice trecute) si ceea ce exista sau "ofera" lumea in actualitate!
Considerati-va cu toti creatii divine, inzestrate cu suflet si ratiune! E chiar mai bine decat sa fim considerati cyborgi humanoizi sau altcumva....
Ca doar nu am suferit niciun fel de mutatie si, existam in orice colt al Planetei, fie ca avem culoarea pielii alba, neagra, rosie, galbena sau suntem combinatii ale acestei rase!
 Cununa creatiei-omul nu ar trebui sa apeleze la asemenea procedee cu adevarat diabolice! Nu avem nicio legatura cu spiritele cazute, inferioare ce poarta un acut razboi cu fiecare dintre noi!
Detalii  referitoare la adevarata noastre identitate si origine au reusit sa fie utea revelate de atatia mii de ani. 
INSA, nu mi aduc aminte ca Bunul Dumnezeu sa fi lasat vreun indemn de a-l tortura, in ascuns pe cel de langa noi!!!
                                                     
Asadar ar trebui sa zambim si sa fim  optimisti si increzatori in Dumnezeu. Si daca ne contacteaza si are grija de noi, cu atat mai bine...

                                                 Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu