Translate

miercuri, 25 august 2010

Taxe, biruri-pamflet

Stire de senzatie !
 Vom reveni la obiceiuri ce , parca le-am uitat...de ceva vreme!
 FMI ne-a dat "dezlegareA" CUVENITA...
;))



In acest sfarsit de august, se petrec lucruri dintre cele mai bizare !


Potrivit tutror specialistilor in materie, un speculant inconstient a aruncat pe piata socio-economica niste « bombe » reprezentand noi biruri,de mestecat, de ingurgitat in gol de catre populatie !


Cum v-am relatat, in doar 10 minute, nu mai putin de 50 de mii de noi taxe, reprezentate cu plicuri de diferite culori si forme au luat drumul cutiilor postale din intreaga tara, asemenea unor stralucitoare lame de inox, perturband astfel serios rata de schimb a acestei monede traditionale romanesti-leul si zdruncinand din temelii intreaga economie ramasa a populatiei, cu 25 la suta mai saraca...






Potrivit casei expertilor speculanti valutisti de la Becali & Cousins & Sons si altii asemenea lor (ale caror nume nu sunt atat de sonore, dar au profit imediat) deversarea de biruri in aceasta perioada va avea loc cel mai probabil intr-o singura transa petrecandu-se in ritm alert, odata cu venirea toamnei !
   Ca, doar nu ati fi dorit sa gasim in alta parte oameni "de bine" ce au ..."grija" de noi!
 :))

                                                          Va rog frumos sa nu va ganditi la toate efectele tsunamiului economic raspandindu-se treptat ! Pur si simplu, daca in celelalte cartiere si orase ale tarii pana in prezent aceste plicuri nu au facut victime, multe alimente si bunuri de consum vor exploda din moment ce, numai pretul unei paini va ajunge sa contina « birotaxe » suplimentare, pe langa traditionalele « e-uri » ce ne fac viata mult mai palpitanta...


Contactati prin sarma de telegraf, chiar  de subsemnatul in conditii atmosferice propice, fin cunosccator al limbajului Morse si specialist cu diploma avizat in Braille, mai multi reprezentanti ai FMI infrunte cu domnul negociator-sef   N'AmmmD eu NDE au declarat ca nu e treaba lor ce se intampla in Romania insa daca vin si iar ne gasesc cu taxe mici in par, data viitoare cand ne viziteaza o sa ne rada de pe fata pamantului, oriunde ne-am ascunde !
 Brrrr...Nu v-a luat asa, fint frisoanele?
 Nu ati tresarit deloc?
 Eh bine, inseamna ca aveti un psihic puternic, de invingatori!


Reamintesc cititorilor mei fideli ca birul, taxa, a fost si inca este moneda oficiala alternativa in Romania inca din anul 1 mie si ceva, atunci cand un negustor turc nu a mai avut marunt sa-i dea restul la un pachet de molfait biscuiti unui soldat din Tara Romaneasca vazandu-se nevoit sa-l plateasca pe acesta in traditionala « shpaga » , convertita in ciubuc, cafea si mult tutun, atat de apreciate de ...osmanlai !


A consemnat si a relatat pentru dumneavoastra,






                                                   Zadkielix alias D.M







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu