Translate

miercuri, 11 august 2010

In-cre-di-bil!Extremismul maghiar prinde tupeu...

În ziarul Barikad, oficiosul partidului extremist ungar Jobbik, a apărut un articol însoţit de harta României din care lipseşte Transilvania.




                                                          


După ce vicepreşedintele Partidului Conservator Bogdan Diaconu a cerut autorităţilor de la Bucureşti să-l declare persona non grata pe europarlamentarul partidului Jobbik, Szegedi Csanad, pentru instigare la revoltă împotriva statului român, publicaţia Barikad. hu, oficiosul partidului, s-a lansat în atacuri dure la adresa politicianului român.
Pe site-ul publicaţiei, Diaconu e calificat drept extremist, antimaghiar şi şovin. Mai mult, cei de la Barikad.hu prezintă harta României de la 1914, când Transilvania era anexată Ungariei.






“Este un atac grav la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale unui stat membru al Uniunii Europene. Voi cere explicaţii autorităţilor ungare şi celor de la UE”, a declarat Diaconu.
 
  Aceasta este cumva "idealul"?
 Aceasta este starea noastra de prostire ce a fost speculata atat de bine de radicalul numit Tokes si, acceptata de acest infect Guvern condus de PitiBoc?
 Huooo!
De ce sa mai asteptam si sa rabdam asemenea umilinte din partea acestor oameni fara coloana vertebrala, fara de nicio remuscare?

 Nu spun si nu ma lamentez degeaba, dar problema devine, pe zi ce trece se agraveaza....
********************************************************************************************
 


 Unde anume a pierit acel sentiment de a fi atasat de pamantul pe care ni l-a incredintat Dumnezeu si l-am mostenit de la stramosi?
 Nu incit si nu vreau sa trezesc prin aceste intrebari pe nimeni, dar mi se pare o NECUVIINTA si o mare NEDREPTATE, faptul de a-si adjudeca pe nimic avutul altuia si de a scuipa Romania si cei ce o locuiesc prin asemenea actiuni! 

Si acest articol si comentariu este dedicat , cu cea mai mare doza de prietenie si domnului Marko Bella si mai ales raspopitului acela de la Bruxelles, a agitatorului -Tokes.



Si, stiti din ce cauza ma revolt?
 1 Argument istoric!

Romania nu a fost pasalac turcesc. Ungaria a fost pasalac. Singura tara europeana in care turcii si-au facut de cap: Mohacs 1526, cu Suleiman Magnificul ce a ras totul.
Si pana una alta steagul Romaniei a cam fluturat la Budapesta pe primarie. Asa ca, domnule Tokes si dvs domnule Szegedi Csanad mai puneti mana pe carte, informati-va inainte sa aveti pretentii si sa articulati fel de fel de ineptii si de utopii!




Am uitat sa va spun, ca vad ca nu as avea cu cine sa dezvolt subiectul. Nu o mai da dupa gard...dar in afara de sangerosul Attila, nu v-ati facut remarcati in istoria dumneavoastra de popor migrator!
Asa ca, ar trebui sa va consultati din cand in cand (atat istoria uitata si pierduta) cat si pulsul si dupa aceeaa putem pleca la o discutie constructiva si nu injurioasa, menita sa destabilizeze relatiile diplomatice dintre aceste state...







Si, sa nu mai veniti cu asemenea pretentii nejustificate....Deoarece, romanul are o vorba..." Rabda pana ce rabda, dar cand se ajunge la capat, merge pana-n panzele albe!"

 Iar, pe final, ascultati si acest cantec ce vi-l dedic din suflet, in dubla interpretare!
 Ca sa va piara cheful de noi, INSTANT!!!



                              





                                                Zadkielix alias D.M







2 comentarii:

  1. ;;) bine populara Veta Biris :) ai muncit ceva la blogspot-ul asta :) . mult succes in continuare :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. " muie ti-am spus " il caracterizeaza pe preshu noustru.

    RăspundețiȘtergere