Translate

vineri, 6 august 2010

Furtuni solare 2010

Specialiştii avertizează!
 Urmează şi alte furtuni geomagnetice - Apogeul activităţii solare va fi în 2013-2014




                                                             

O furtună solară poate răspândi miliarde de tone de particule cu o viteză de până la 8 milioane kilometri pe oră


Soarele a erupt în ultima perioadă nu o dată, ci de patru ori, semn că activitatea sa se înteţeşte, după aproape zece ani. Potrivit astronomului Leon Golub de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, este prima ejecţie de masă coronară care s-a îndreptat direct către Pământ.


   Potrivit specialiştilor de la Observatorul Geomagnetic Naţional Surlari in cadrul Institutului Geologic al României maximul activităţii solare va avea loc în perioada 2013-2014, când astfel de erupţii solare pot avea loc şi de 2-3 ori pe zi. Potrivit reprezentanţilor Observatorului Geomagnetic Surlari, erupţia solară de pe 3 august o eruptie de clasa C2 (medie), care "a împrăştiat în spaţiul extraterestru plasmăsub forma unui vânt solar ce a interacţionat cu magnetosfera terestră în data de 4 august când, la observatorul Sulari, a fost înregistrată o furtună geomagnetică minoră". Potrivit aceleiaşi surse, "forma severa a furtunii a fost observată doar în intervalul triorar 9-16, când indicele activităţii geomagnetice a atins nivelul 6 din maxim 9". Futuna şi-a pierdut între timp din intensitate.
 Pentru informatii suplimentare puteti suna la 021/30.60.480, persoana de contact Anca Isac. "Activitatea geomagnetică şi efectele ei - distrugerea reţelelor de transport pentru energie electrică, întreruperea sau distorsionarea comunicaţiilor prin radio, distrugerea sateliţilor de comunicaţii etc. – nu a depăşit amplitudinea unor furtuni magnetice mult mai ample, cum au fost cele din 1859, 1989, 2000 şi 2003", se mai arată în comunicatul Observatorului Geomagnetic Surlari din cadrul Institutului Geologic al României .Observatorul Geomagnetic Naţional Surlari este unul dintre observatoarele planetare care monitorizează câmpul magnetic de aproape şapte decenii şi are printre obiectivele sale prioritare cercetarea influenţei fluxului radiaţiei solare complexe asupra spaţiului înconjurător al Pământului.


Ultima perioadă de maximă activitate a Soarelui a avut loc în 2001.
 
Semne apocaliptice? Semne de ingrijorare? Dojeni adresate noua de catre Creator?
...
                                                                           Zadkielix alais D.M

2 comentarii:

  1. Pentru cine a mai citit profetiile sfintilor si a ascultat avertismentele preotilor,a avut deci ochi de vazut si urechi de auzit,ceea ce se petrece azi, este clar inceputul sfarsitului.Cand buletinele noastre se vor transforma in coduri de bare aplicate pe maini sau pe frunti( si mai e foarte putin pana atunci,tinand cont de rapiditatea "progresului") va trebui sa alegem.Si mi-e teama ca majoritatea va alege viata aceasta,scurta, trecatoare si atat de iluzorie...Semnele au tot fost, dar cine le crede? Nu au crezut cei care au fost contemporani cu Iisus, pe vremea cand omul mai avea timp sa cugete...Astazi? Cand viteza este cuvantul cheie? Greu de crezut.
    Ma bucur mult cand mai intalnesc cate un om care crede in Dumnezeu si nu in celelalte "valori".
    Doamne ajuta!

    Dora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru toate gandurile, alese, deosebite!
    Nu ma consider model dar tind catre ceva mai bun, catre acel drum ce duce spre Ierusalimul cel de Sus!
    :)
    Despre stiinta si progres, fara sa devin ipocrit , totul pare atat de amalgamat si atat de stipendiat incat...ma uluiesc cu ce anume vor mai veni acesti semeni sa ne spuna, sa ne invete sau (fereasca Dumnezeu) sa ne indoctrineze!
    Gandurile mele alese,
    Zadkielix alias D.M

    RăspundețiȘtergere