Translate

luni, 19 iulie 2010

Fantezie culturala la misto








Cunoscuta pana acum drept o tara foarte liberala, cu o religie permisiva, care ofera dreptul tuturor cetatenilor sai sa scrie si sa citeasca, chiar daca nu au absolvit o institutie de invatamant superior, Romania a anuntat astazi prin vocea ministrului invatamantului extreme de versatilul si indraznetul domn Daniel Funeriu ca va adopta incepand cu septembrie 2010 modelul lituanian!


Un model de succes realmente!Provenit de la Marea Baltica, aceasta a suras acestui om de imensa cultura si i s-a parut fara de niciun fel de cusur!
 Implementat in constiinte el va aduce prosperitate din prima saptamana !

 Sanchi....


Pana aici, fara sa dramatizez nimic interesant veti spune! Poate chiar v-am facut sa va simtiti plictisiti!


Insa, distractia de acum incepe... Subtil ! Cum anume ?


Simplu ! Acest model nu implica niciun fel de urma de tracasare ! Fara dezavantaje, explozie imdiata a rezultatelkor si o imbunatatire a imbecililor fericiti !


Insa, cercetand mai cu atentie subiectul,modelul lituanian are o anumita raza de operabilitate, necunoscuta marelui public!


Cu siguranta ,a ceste minunate beneficii se vor simti acut, inca din luna octombrie anul de greata 2010 !


In sensul ca, urmand sa incarcereze, tortureze si sodomizeze cu pietre orice persoana fara studii superioare care indrazneste sa scrie sau citeasca, Ministerul Invatamantului se angajeaza mai ceva ca intr-o Cruciada culturala !


Uitati ce anume a declarat, recent intr-o adunare plina de analfabeti sie semidocti, desfasurata in Aula Oamenilor de Stiinta, distinsa personalitate plenipotentiala, doctor honoris causa Funeriu:


« Am ajuns la concluzia ca aproape toatapopulatia Romaniei nu are nevoie sa scrie si sa citeasca.Am sa si motivez ! Exista o anume aplecare catre aceste obiceiuri ‘ntelectuale ce aduc grave prejudicii de imagine si mai ales implica un consum de energie fara a fi recuperata ! Mai mult, scrisul si cititul sunt doua lucruri foarte periculoase care pot corupe mintile si sufletelor persoanelor naive, fara o pregatire suficienta in domeniu! Cum va imaginati, economia acestei tari nu permite asemenea capricii ! Am l uat astfel pozitie si, in cel mai scurt timp, noi Minsiterele comasate ale Culturii si Cultelor alaturi de cel al Invatamantului vor demara acest amplu proces ! Sa nu credeti ca instig la degradare sociala ci, la un soi de purificare ! »


Mie nu mi-a venit sa cred asemenea cerinte ! Am ramas aproape fara reactie!


Va vine sa credeti unele ca acestea ?


Da, poate ca are oarecum dreptate, atunci cand constati ca oameni de cultura sunt de fapt mizeria societatii si sunt ridiculizati si batjocoriti intr-una !


Insa, cee ace mi se pare flagrant ramane aspectul referitor la « etica » noua, cea « iluminata » de nenumaratele tumori si dejectii ce le contine aceasta putreziciune denumita savant Ministerul Invatamantului !


Nu mai incape nicio urma de indoiala ca cele declarate raspicat de Daniel Funeriu, ministru al educatiei si una dintre cele mai stralucite frunti din Romania poot fi puse si in aplicare !


Din fericire pentru romanii se estimeaza ca noile masuri vor afecta doar un numar limitat de cetateni, aproximativ 10 si pe insusi etalonul cultural –domnul academician doctor Marian Vanghelie, care oricum se foloseau de scris si citit doar in zilele de sarbatoare pentru a frunzari Cancanul si a scrie mesaje in sanscrita sau in egipteana veche pe majoritatea zidurilor.


De cealalta parte insa se estimeaza ca peste 14 milioane de oameni vor fi afectati de faptul ca majoritatea comunicarilor cu organele statului vor avea loc de acum inainte doar pe cale orala.Ramane de vazut cum anume se vor descurca oamenii ordinii, sigurantei si increderii cu acest nou val de incultura generalizata !


Garantat va voi tine la curent ! ...Fara a fi alternativ, ci continuu !






:))


                                              Zadkielix alias D.M






Un comentariu:

  1. puliticienii romani continua sa uimeze prin desteptaciunea lor...totusi nu are rost sa investesti bani degeaba intr-un vanghele sau pandele....la mine pe blog Breaking News: politica romaneasca e o curva sifilitica!!!!!

    RăspundețiȘtergere