Translate

luni, 12 iulie 2010

Da, se petrece in Romania...

Tot mai multi oameni, cu precadere batrani, incep sa fure mancare din supermarketuri pe motiv ca "mor de foame".



Politistii confirma faptul ca, in ultima perioada, numarul furturilor din magazine a crescut, ajungand la aproape 13.000 de cazuri in doar primele cinci luni ale anului. Astfel, cel putin 80 de furturi se produc zilnic in supermarketurile din Romania, potrivit Adevarul.






Printre cei care recurg la acest gest se regasesc cu precadere pensionarii, potrivit reprezentantilor magazinelor comerciale. Batranii prinsi spun ca au recurs la acest gest pentru ca nu au ce manca.






Cat despre alimente, conservele, mezelurile si uleiul sunt printre produsele cele mai "cautate" de romanii. Fie ca le mananca direct in magazin, fie le ascund in posete sau haine. O alta metoda des utilizata este furtul la cantar, in magazinele ce le ofera clientilor posibilitatea sa cantareasca singuri produsele, relateaza Antena3.






„Conservele, mezelurile si uleiul de floarea-soarelui sunt alimentele care se fura cel mai des. Hotii spun ca stiu ca vor fi prinsi, pentru ca sunt camere de supraveghere si avem paza, dar risca, pentru ca le este foame. Am observat ca batranii au inceput sa fure mai ales alimente. Ei spun ca fac acest lucru de nevoie, deoarece pensia nu le mai ajunge si pentru mancare", a declarat Ionela Gherghi, jurist al societatii Smart Expo din Voluntari, judetul Ilfov.
 
 Sursa:
 http://antena3.ro
                                                                  Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu