Translate

miercuri, 21 iulie 2010

Cam cat costa razboiul anti-terorism?

SUA au cheltuit mai mult de o mie de miliarde de dolari pentru razboaie din 11 septembrie 2001, potrivit unui raport al Congresului.



Luandu-se in considerare inflatia, banii acordati pentru conflictele din Afganistan, Irak si alte zone fac "razboiul impotriva terorismului" sa fie cel mai costisitor de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, relateaza CNN, potrivit NewsIn.






Raportul "Costul razboaielor americane majore" incearca sa compare costurile razboaielor pe o perioada de mai mult de 230 de ani - de la Revolutia americana in zilele noastre.


                   


De la atentatele din11 septembrie 2001, SUA au cheltuit peste o mie de miliarde de dolari. Al Doilea Razboi Mondial a costat 4 mii de miliarde de dolari, daca banii sunt convertiti la actuala valoare a dolarului. Al Doilea Razboi Mondial a consumat 36% din PIB-ul Americii, iar costul conflictelor de dupa 11 septembrie 2001 a fost circa 1% din PIB.






Costurile razboiului impotriva terorismului ar putea fi mult mai mari decat se estimeaza. O estimare a Congresului din 2007 spune ca razboaiele din Afganistan si Irak ar costa in total peste doua mii de miliarde de dolari pana in 2017.
 
                                              Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. 1000 de miliarde de dolari...
    am ramas socata si inca sunt. de unde atati bani???

    RăspundețiȘtergere
  2. auzi, o intrebare: pe acolo nu a fost vreo criza financiara? sau in prezent, nu ii afecteaza pe americani? :D

    RăspundețiȘtergere