Translate

duminică, 13 iunie 2010

Vuvuzele buclucase

Magazinele din Cape Town şi-au epuizat stocurile de dopuri pentru urechi, din ce în ce mai multe persoane simţind nevoia să cumpere aceste produse pentru a se feri de zgomotul făcut de trompetele vuvuzela, folosite de suporteri la Cupa Mondială din Africa de Sud, informează AFP.




Sunetul trompetelor vuvuzela poate atinge 130 de decibeli, ceea ce înseamnă că este mai puternic decât cel al unui ferăstrău mecanic (aproximativ 100 de decibeli).



"Aş fi putut să vând ieri 300 de dopuri pentru urechi, la fel şi azi, dar aveam doar 200 şi s-au dus toate", a declarat pentru cotidianul Weekend Argus un comerciant local care a făcut imediat o comandă de 1.000 de dopuri pentru urechi.



Pe pachetul de dopuri pentru urechi, numite "Vuvu-Stop" şi care permite o reducere a zgomotului cu aproximativ 30 de decibeli, se află o etichetă pe care scrie: "Foarte eficiente în reducerea zgomotului. Bune pentru fotbal, rugby sau pentru "couch potatoes", ca să nu audă plângerile soţiilor".



Vuvuzela, o trompetă de aproximativ un metru lungime folosită pe stadioanele din Africa de Sud de către suporteri în timpul meciurilor de fotbal, a atras critici din partea presei germane. "Ne călcaţi pe nervi", s-a adresat, sâmbătă, cotidianul Bild fanilor sud-africani.



Televiziunile germane şi-au arătat îngrijorarea că numărul mare de vuvuzela ar putea afecta comentariile trimişilor speciali din Africa de Sud, iar presa s-a întrebat chiar dacă publicul german riscă să capete probleme de sănătate din cauza zgomotului.



Bild scrie că autorităţile germane au decis să interzică aceste trompete în locurile publice rezervate fanilor germani care urmăresc meciurile de la CM pe ecrane uriaşe, informează MEDIAFAX.



Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a declarat chiar că nu se va putea face auzit de jucători în timpul meciurilor, astfel că se pregăteşte să le dea instrucţiuni prin gesturi.

                   Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu