Translate

vineri, 25 iunie 2010

O alta anomalie-Cum suna "particula lui Dumnezeu"?

 Am ramas stupefiat, fara de reactie cand am intrat aici si am citit cate ceva despre sunetul particulei divine, reproduse de omul contemporan!

 Cercetatorii sustin ca au reusit sa simuleze sunetul care apare cand este creata o particula Higgs boson, supranumita “particula lui Dumnezeu”....
 Nu as crede acestea, nici daca as fi indoctrinat zi de zi, ora de ora cu toate teoriile si savanteriile acestor scormonitori si autentic blasfemiatori!
 Mai mult decat atat, ei au creat si procesul de "sonificare", inregistrand in 2 fisiere muzica contemporana.Aici le puteti audia!
 Din punct de vedere muzical sunt mai mult decat interesante, insa nu au cea mai mica legatura cu definirea sau reproducerea sonora a particulei divine!
 Nu de alta, scormonitori de acest gen , in care s-au investit mai bine de 6 miliarde de euro vor cumva sa justifice cat de cat acesti bani...E de la sine inteles cum procedeaza domniile sale...

 O sa reproduc si o sa preiau stirea:

"In cadrul proiectului numit LHC Sound s-au reunit oameni de stiinta, muzicieni si artisti din Londra care transforma informatiile oferite de ciocniri, in sunete, bazandu-se pe energia pe care o elibereaza o particula. Ei cuantifica tempo-ul, volumul sau diverse niveluri ale sunetului.







Potrivit DailyMail, cercetotorii de la CERN au folosit fisiere de sunet asemanatoare instrumentelor normale folosite de fizicieni, cum ar fi pianele, tambalul si apoi le-au modulat in asa fel incat au reusit sa sune precum particulele atunci cand iau nastere. Dr Lily Asquith a simulat sunetele folosind un instrument uimitor numit Atlas, folosit de cercetatorii de la LHC. Intreg experimentul a fost realizat din incercarea de a re-crea conditiile in care universul era la inceputurile creatiei.






Dr Lily Asquith, care a fost capul proiectului a declarat pe blogul personal ca “Sunetul reda cel mai bine complexitatea informatiilor, de aceea el este foarte important pentru a detecta orice fenomen care se petrece in accelerator.”






Richard Dobson, unul dintre compozitorii care au ajutat la crearea sunetului a declarat ca a fost extrem de surprins sa asculte melodia pe care particula o emite: “Putem auzi foarte clar structurile in sunet, ca si cum atunci ar fi compuse, ca si cum toate si-ar spune povesti unele altora. Toate structurile sunt atat de dinamice si toate se muta in acelasi timp, tot sunetul semanand foarte mult cu muzica pe care o auzim in compozitiile contemporane”, a mai adaugat acesta intr-un interviu pentru BBC News.






Pe tot globul, oamenii de stiinta sunt intr-o permanenta competitie in incercarea de a descoperi bosonul Higgs. In afara celui din Elvetia, alte doua acceleratoare din SUA (Tevatron in Illinois si Relativistic Heavy Ion Collider in New York) se straduiesc din rasputeri sa explice cum a luat nastere universul."
 
 Pana la alte informatii, va urez tot binele
 
                                                             Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu