Translate

marți, 8 iunie 2010

Eterna Romanie crizata

Cateva argumente solide.
Italia trece prin aceeasi criza, daca nu mai sinistra. Spania la fel. Berlusconi e acuzat ca a mintit la fel ca Basescu & Boc. Si premierul Italiei a dat asigurari ca totul e bine, pana cand raul a izbucnit in Sud. Si nu numai. Somajul ia avant, bugetul se restrange, statul isi revizuieste politica in privinta pensiilor. Se inchid tot mai multe firme, imobiliarele si constructiile sunt in hibernare. Romanii se intorc deja, tot mai multi, in tara. Si mai multi se gandesc sa revina definitiv in Romania.


Nu e nevoie de traducere, sper. Luati prezentul ca binele etern care se stinge cate putin in fiecare zi care urmeaza. Maine va fi mai rau ca astazi, iar poimaine mai dezastruos decat maine. Pe logica alunecarii in cascada, momentul prezent capata aura unei “epoci de aur”. Aceasta perspectiva ar fi singura viziune realist optimista care v-ar mai putea indulci rictusul tot mai scarbit prin prisma viitorului terminat.
Terminat de Basescu, de Udrea, de Videanu, de Boc, de Basescu, din nou de Boc, de Berceanu, iarasi de Udrea si de toata fratia Puterii strans unita, se pare, in jurul unei singure idei – sa nu isi piarda locul, fie si daca asta ar insemna sa inchida tara si sa traga oblonul peste ea.
Daca luam ca axioma faptul ca tot ce ne asteapta e tot mai raul, ca abia de acum vom incepe sa simtim criza, pentru ca abia de acum se vor inregistra “derapajele economice si sociale”, rezulta ca stirea prezentului este cat se poate de buna! Bucurati-va de ceea ce inca mai aveti, maine s-ar putea sa plangeti dupa ziua de astazi...
       Zadkeilix alias D.M

Un comentariu:

  1. nu pot sa spun decat ca acolo unde incepe politica se termina arta, iar cele doua desi uneori similare prin cuvintele alese cu grija sunt complet diferite, dar traim intr-o lume in care normele sunt doar puncte de preper si neobisnuitul este obisnuit,iar uratul este totuna cu frumosul

    RăspundețiȘtergere