Translate

luni, 28 iunie 2010

Despre... porcii si porcariile din noi

In societatea imaginata de George Orwell in “Ferma animalelor”, dupa ce au preluat puterea porcii au decretat ca toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele.



Poate ca...a scris-o prea indulgent, intuiind ce anume se va produce peste timp !


Numai ca porcii insisi au o calitate ! Se strang in cireada ! Si se unesc pentru o cauza de cele mai multe ori murdara, marsava !


Acum cateva zile, senatorii au dat-o cu « talent »...IN sensul ca, au atribuit tuturor judecatorilor de la CCR pentru a decreta si ei ca pot sa scada salariile bugetarilor si unele pensii, dar in nici un caz pensiile lor si nicidecum pensiile nesimtite. Cu alte cuvinte, in tara asta poate sa fie criza cat de rea, economia la pamant, bugetarii sa moara de foame, privatii sa inchida pravalia, pensionarii sa impuste francul si sa faca dintr-un cartof ciorba dar nimeni, niciodata, nu se va atinge de banii magistratilor, ai burtosilor din politie si ai generalilor ridicati in grad la apelul bocancilor...


Ce au facut acesti oameni sa merite pensii mari? Au judecat ei cu MAI MULTA dreptate? Nici vorba! Majoritatea judecatorilor sunt la ora actuala putred de corupti si mana in mana cu toti interlopii, ba unii au mai distrus si vietile unor nevinovati, aruncandu-i dupa gratii.


Au aparat ei legea? Nici pomeneala! Politistii s-au remarcat mai ales prin incalcarea legii si cooperare cu clanurile mafiote decat prin intronarea ordinii, intr-o tara unde jaful a devenit o treaba rutinanta. Si-au aparat tara, luptand in razboaie cu turcii, nemtii, rusii, martienii etc?


Hahaha !Singura lor activitate, prin cazarmi, s-a rezumat la betii strasnice, iar prin afara cazarmilor, la construit vile cu militarii, care se bucurau, saracii, ca au “scoatere”. Dati-mi voie sa-mi fie sila de aceasta justitie a neamului prost, a privilegiilor puse mai presus de orice.


Fara d gesturi reprobabile ci doar cu...evidente, cu anumite constatari !


Părerismul fiind în floare, am şi eu o întrebare (scuzaţi rima)


Cat de constitutional este una aca asta si cat de credibili ar fi acesti conducatori ?


Vreun raspuns valabil ? Vreo explicatie cat de cat rezonabila ?


...


Normal, acum or sa ne scoata ochii ca au declarat neconstitutionala si masura taierii pensiilor amaratilor, dovada ca, nu-i asa, sunt milostivi si se gandesc si la cei saraci. Dar astea sunt o picatura in ocean, cantitate neglijabila pe langa pensiile de sute de milioane ale asa-zisilor “oameni ai legii” – magistrati, politisti, miliari – care ar merita mai curand sa se numeasca “oameni ai faradelegii”. Pe considerentul “sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic in ceea ce ne priveste”, judecatorii CCR au mai tras o palma pe obrazul si asa plin de vanatai si flegme al justitiei...


Si atuunci...revin la ideea de baza, aceea cu asemuirea (am scris aseMUIrea...cu dedicatie) acestor oameni cu... PORCII !






Fara de resentimente...


                                                                                Zadkielix alias D.M






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu