Translate

duminică, 27 iunie 2010

Alta decizie din categoria..."criza". Majorarea TVA-ului

Presat de FMI, lovit de Curtea Constituţională, ameninţat de propriul partid, Guvernul Boc a stabilit ieri majorarea TVA cu 5%. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a recunoscut că această decizie nu este bună pentru România. Soluţia a fost însă acceptată de Fondul Monetar Internaţional.







Singura variantă găsită de Executiv pentru a compensa imposibilitatea tăierii pensiilor a fost creşterea taxei, pentru toate categoriile de servicii şi produse.
 
 Mai multe impozite




Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Codului Fiscal, în care a fost trecută valoarea TVA de 24%, conţine şi alte modificări aprobate miercuri de Executiv. Printre acestea se numără impozitarea tichetelor de masă, a tichetelor cadou şi a celor de va­canţă, dar şi impo­zi­tarea dobânzilor la depozitele bancare.



Cei care câştigă venituri pe contracte de drepturi de autor vor fi obligaţi să plătească contribuţii sociale anuale aplicabile la o valoare limitată la cinci salarii medii brute. În plus, cota de cheltuieli deductibile a fost redusă de la 40% la 20%, majorându-se astfel impozitul reţinut la sursă de la 10% la 12,8%.
............
Caracatita a condus si inca mai are de condusNu se va opri deloc!.Se mai schimba doar doar culoarea din cand in cand (la suprafata)!Nu e cazul sa ne plangem insa, ar trebui sa strangem randurile...
Poate ca ni se potriveste acea exclamatie...usor parafrazata a celebrului geniu Eminescu!
Vai tie Romanie tara mea de doruri, tara mea de dor... 
 O spun, o cred si o simt  ca un adevarat roman, fara a fi fariseu sau fara a ma considera altcumva!
 
                                                                 Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu