Translate

joi, 27 mai 2010

TOP 5 Cele mai bune performanţe individuale la CM

A mai rămas puţin până la startul CM 2010 şi toată lumea se întreabă ce jucător va străluci cu adevărat în Africa de Sud. Messi şi Cristiano Ronaldo sunt consideraţi cei mai buni jucători ai momentului, însă fotbalişti precum Xavi, Ribery, Luis Fabiano sunt în egală măsură oameni ce pot contribui decisiv la succesul formaţiilor pe care le reprezintă. Toţi pot lua exemplu de la jucători de legendă ce şi-au împins echipele spre culmile succesului la turneele finale. De la cele 13 goluri înscrise de Just Fontaine în 1958 până la "grăsuţul" Ronaldo care, cu o singură excepţie, a înscris în toate meciurile de la CM 2002.

Iată cinci din cele mai bune "performanţe individuale" din istoria Cupei Mondiale

Just Fontaine - Suedia 1958

Francezul a prins un singur turneu final în carieră, dar performanţa sa e cu adevărat uluitoare. A înscris de 13 ori în Suedia şi e în continuare pe locul trei în clasamentul marcatorilor all-time la un Mondial. A reuşit patru goluri în finala mică, câştigată de francezi în faţa Germaniei, scor 6-3, iar Pele e singurul fotbalist de la acel turneu final care care s-a ridicat la nivelul său.




Pele - Suedia 1958


La doar 17 ani, Pele a uimit lumea cu naturaleţea sa în faţa porţii. A înscris 6 goluri şi a reuşit un hat-trick senzaţional în semifinala cu Franţa. A fost momentul în care s-a "născut" cel considerat de mulţi cel mai bun jucător din istorie.


Bruno Conti - Spania 1982

Italia a câştigat finala CM 1982, iar Conti a fost omul-cheie, în ciuda faptului că a marcat un singur gol. După înfrângerea în faţa actualei campioane mondiale, brazilianii au rămas impresionaţide fostul jucător al Romei. "Astăzi am întâlnit zece italieni şi unul 'de-al nostru'", a spus Zico. În finală, Conti a dat două pase decisive, iar cursa făcută la golul trei, înscris de Altobelli a rămas în istoria Campionatelor Mondiale.



Maradona - Mexic 1986


Diego a înscris cinci goluri la turneul final, cele mai faimoase fiind cele marcate Angliei - "Golul secolului" şi "Mâna lui Dumnezeu". Mai mult, Maradona a pasat decisiv la alte cinci goluri marcate de colegii săi, fiind omul numărul unu al turneului în care Argentina a câştigat al doilea titlu mondial din istorie.


Ronaldo - Coreea - Japonia 2002

Prezenţa supertarului brazilian la turneul final din 2002 a fost pusă sub semnul întrebării după cele două accidentări la genunchi suferite de acesta. Ronaldo a jucat însă la cel mai înalt nivel şi a înscris opt goluri, inclusiv o dublă memorabilă în finala cu Germania, câştigată de Brazilia cu 2-0.


Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu