Translate

marți, 16 martie 2010

Demn de a fi luat in seama! Atentie, nu va prefaceti! Partea a 2-a

Pentru a evita o situatie economica dezastruoasa similara cu cea din Spania, Guvernul Romaniei a decis printr-o ordonanta de urgenta ca pana la incetarea crizei, ziua lucratoare sa fie redusa la 6 ore.




Decizia de a penaliza statul degeaba  a crata controverse in stanga si-n dreapta.
 In societatea romaneasca, multilateral dezvoltata, incurajarea muncii pana la epuizare reprezinta "sansa milenara" de a ne plati datoriile externe.
 Cum altfel, prin subjugare si infometare nu se prea da randament, alesii Statului, cei ce lancezesc in fotolii si-si storc mintile scornind fel de fel de aberatii, care mai de care mai freaky, au ajuns sa aduca un ultim amendament.
Dar, ce sa mai luam parte la asa discutii, in momentul cand ,in Parlament defileaza oameni de afaceri ce sunt inscrisi, la locuri de cinste in publicatii ca Forbes....
 Parerea  de a nu ne lasa niciodata in pace se pare ca fost luata in seriso dupa momentul in care s-a constatat ca rata somajului in Romania a crescut tulburator de la 12 procente la 30, ceea ce inseamna ca bugetul tarii este puternic afectat de sumele uriase care sunt alocate pentru indemnizatiie de somaj...



Solutia propusa de Emil Boc este ca toti angajatorii sa opereze scaderi de salarii si sa faca angajari, astfel incat un salariu sa fie impartit la doua persoane. "Se poate lucra cu schimburi de cate 5-6 ore, pe salarii mai mici, insa vom evita in acest fel cresterea ratei somajului", a precizat intr-o conferinta de presa premierul tarii.
 Nu pot cataloga aceasta ineptie decat o mare si tulburatoare arogantza...
 Parca , din zi in zi, regret ca acest pitic ne conduce , spre a ne inrobi si a ne crea dezavantaje...




Daca domnia sa ar fi evaluat corect cele spuse, ar fi ajuns la concluzia ca economisti in acest fel zecile de mii de someri din Romania nu au locuri de munca din cauza ineficientei Sistemului...
 Iar "partea" cu..." sa isi gaseasca un job si sa se poata intretine singuri, fara ajutorul parintilor." suna tulburator....incalificabil!!!



Pentru evitarea conflictelor sociale,ar trebui ca acest om sa nu mai lanseze astfel de vorbe...
 
 Ganduri ceva mai luminoase tuturor,
 
                       Zadkielix alias D.M

3 comentarii:

  1. Scrupule...nici macar timpul nu mai are scrupule...inainteaza fara sa-i pese de nimeni si nimic, cu atat mai putin viata sau criza economica...Cred asa ne vad domnii din conducere, mai limitati in gandire si din aceasta cauza nu mai putem vedea mai departe de nevoile personale sau de lungurile nasurilor. Poate de asta nu ar trebui sa avem pretentii. Pentru ca atat timp cat ne complacem in situatii si nu actionam, nu am avea nici de ce sa ne plangem. Parerea mea...:) Semnat- Domnisoara "maura" (Delia)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai uitat sa pui in balanta exigenta. Si eu in acest sens sunt resentimentar. Adica in momentul in care cineva a gresit (sau mi-am gresit) nu ii iau gatul dar niciodata nu mai merg...

    @ Domnisoara Maura
    Interesanta optiunea, numai ca nenea asta cu blogul si cu...DATU INSEAMA E CAM VIRUSAT! aRE IDEI PRECONCEPUTE CE , INCEARCA SA LE SPELE ALTORA CREIERELE!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai e cate unu care vrea sa vada meschinarie la dl Zadkielix. Ce atata mirare?ca doar nu e atat de inteligent sa se disimuleze...Nu vorbeste despre hermeneutica renuntarii sau fizica cuantica!
    Mai are un camp vast, si toti ne dam cu parerea....
    Ca si mine, cel ce-l stiu de multa vreme pe individ...
    Un Amic mai "amic"

    RăspundețiȘtergere