Translate

miercuri, 31 martie 2010

The comeback of Bing Bang?

The comeback of Bing Bang?


Cel mai mare accelerator de particule din lume a fost repornit marti, de oamenii de stiinta de la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara), intr-o incercare de a descifra misterul genezei Universului prin recrearea Big-Bang-ului.
Mi se pare atat de dplasata aceasta teorie, incat pana si acestor oameni de stiinta, datorita "maretzelor" rezultate ce nu vor intarzia sa apara (fiti convinsi de aceasta) li se va face lehamite!
 Pana una alta,ei au realizat ceva! Mai precis, prin pornirea acceleratorului de particule  ce s-a intrebuintat abia de la a doua incercare, ei au demonstrat inca o data ca nici aparatura ultra-performanta ce o detin nu poate decodifica un posibil inceput al Omenirii.
 Un amanunt cat se poate de convingator ce poate starni unele zambete amare, razlete a fost acela ce s-a referit si produs in sistemul de protectie al acceleratorului ce s-a oprit automat, dupa ce s-a constatat ca exista un semnal electric anormal! Cercetatorii au reusit, intr-un final, sa rezolve problema si au pornit din nou acceleratorul.

Am aflat, din surse demne de incredere ca mult-stimatii cercetatori de la CERN au transmis marti, live, pe Twitter, mesaje despre stadiul activitatilor din camera de control a acceleratorului de particule.

In jurul orei 13:20 (ora Romaniei), fizicienii isi tineau respiratia la centrul CERN, dar si in toata lumea, pe masura ce acceleratorul ajungea la o energie de aproape 3 trilioane de eletrovolti, apropiindu-se de capacitatea maxima.

Acceleratorul are o capacitate de 7 trilioane de electrovolti, urmand ca de la 3,5 trilioane de electrovolti sa inceapa ciocnirea particulelor.

La ora 14.00, cercetatorii au transmis ca au fost observate primele coliziuni ale particulelor.
"Natura face acest lucru cu razele cosmice tot timpul, insa este pentru prima oara cand se realizeaza in laborator", au confirmat cei la CERN.

Construit intr-un tunel lung de 27 de kilometri care se intinde sub granita franco-elvetiana, accele ratorul de particule ar urma sa dezvaluie noi particularitati ale universului prin recrearea unor conditii similare cu cele care au dus la crearea Big-Bang-ului.
OARE sa fie atat de limitata mintea umana si sa creada asemenea enormitati?
Sau este un alt plan mai "iluminat ", mai "protector" in care o alta forta are de grija, atat de noi cat si de acesti domni cu pretentii de cercetatorii  ce, fara sa doreasca sunt in mod special asemeni  acelor zeloase slugi ce incearca sa demonstreze si sa recreeze Universul, mai precis inceputul sau!

 Fara sa fiu om de stiinta, insa pasionat de ceea ce ma inconjoara pot sa declar, clar si raspicat ca exista un anumit gen de particule denumite  bosonii Higgs, caror existenta nu a fost pana acum demonstrata vreodata.

 Sa reamintesc, pe final inca ceva! Se stie, fiind consemnat de istoria recenta ca dispozitivul, acceleratorul a fost oprit in 2008, la putin timp dupa ce a inceput sa functioneze, din cauza unei defectiuni. Particulele protonice au circulat in tunelul acceleratorului, in directii opuse, inca de pe 19 martie, urmand ca dupa ce au devenit stabile, sa se permita ciocnirea lor la viteze apropiate de viteza luminii.



Imediat,acceleratorul de particule a starnit un imens interes in media si a dat nastere numeroaselor speculatii cu privire la rezultatul experimentelor, in unele viziuni apocaliptice acesta urmand sa creeze o gaura neagra care va inghiti Pamantul.

 Aici dezamagirea fata de Stiinta nu ma va afecta! In general, fara a ma considera un suporter al cercetarii, statutul de victime actioneaza ca un propulsor din moment ce, acesti domni nu au nimic valabil pana in momentul de fata!
 Sau, in asemenea momente, un sentiment ca frustrarea combinat cu durerea ii cam  impinge pe noi culmi in cautarea unei asa zise...culmi ale stiintei, in dobandirea "fericirii."?
 Viata umana este cu adevarat  una dintre cele mai grele si periculoase misiuni pe care si le asuma un suflet pentru ca intre spiritul care apartine Divinitatii . Din acest considerent, acesti domni ce realizeaza fel de fel de masinarii si au faLSA IMPRESIE CA , PRIN INTERMEDIUL ACESTORA AR FI ASEMENI Creatorului, se asemana acelei categorii de stele ce zac , in strafunduri si era denumita "steaua diminetii"...
  Ma voi cenzura in a spune si alte asemenea, deoarece, in aceasta Saptamana a Patimilor nu-mi doresc a polemiza excesiv, ci doar a expune, cu oarecare claritate si punctul meu de vedere!
 De aceea, ei sunt total diferiti de acei care aleg pacea, binele si adevarul si evolueaza cu Acesta, fara a scormoni sau a se interesa de Geneza si inceputurile sale, deoarece nu detin calitatea de a fi egali cu Divinitatea!!!


Specialistii au asigurat insa in repetate randuri ca acest lucru nu se va intampla.Sunt ferm convins, necazul cel mai mare ar fi acela al cheltuirii nejustificate a unor fonduri ce s-ar dovedi eficiente in alte domenii, nu cauzatoare de ambitii si mofturi dintre cele mai absurde!
 Ramane de vazut!
 Nu sunt atat de euforic sa imi pot imagina ca aceste  experimentele pot sa esueze, in schimb sunt ferm convins ca acesti domni "rasxati" nu vor avea sansa sau posibilitatea sa descopere nimic deosebit, in conditiile in care .... nu se stie daca vor mai primi fonduri pentru a realiza un alt accelerator de asemenea dimensiuni.
 
 
                                                                                           Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. ACCELERATORUL ASTA, NU ACCELEREAZA AI REFORMA JUSTITIEI IN RPMANIA?

    te astept la mine pe blog unde Curuletz Furaciunescu Nastase vrea ziua "Nu Basescu" de 2 aprilie, noi vrem "NU CURULETZ" pentru tot restul vietii lui...

    RăspundețiȘtergere