Translate

joi, 25 februarie 2010

Spinningul-un nou sport sedentar si olimpic

 Istoric
Spinningul a fost inventat de un functionar portughez dintr-o banca, in secolul XVIII, imediat dupa aparitia fotoliului rotativ si consta in rotirea cu un astfel de fotoliu de la birou.
Tehnica este simpla, presupunand o actiune de pivotare fie pe un singur picior, fie pe ambele. Exista si tehnici extreme, care constau in impingerea cu mana de marginea biroului, sau rotirea prin puterea gandului, insa tehnica principala este cea mai indragita.
Echipamentul este relativ usor de procurat, in general fiind pus la dispozitie de angajator. Totusi, marii amatori de spinning poseda un astfel de fotoliu rotativ si acasa, pentru exersarea indelungata a tehicilor.
Scopul unui meci de spinning este in principal rotirea de cat mai multe ori dintr-o singura impingere, insa exista si concursuri speciale, unde se jurizeaza impresia artistica sau viteza de rotire.

   Despre sport in Romania

In Romania sportul este practicat pe scara larga, in aproape toate cladirile de birouri, insa se preconizeaza introducerea fotoliilor rotative chiar si in scoli pentru a se imbunatati conditia fizica a elevilor, angajatilor plictisiti etc
Unul din maestrii emeriti ai acestui sport poate fi chiar domnul Inutil Lenevescu,doamna Betty  Zeloasa -Acra. De regula, toti angajatii dispun de  la  firme de pregatriri exceptionale, de training-uri de design si spinner de cariera.

 Conditii tehnice si declaratii din presa internationala
"Spinningul e aparent simplu, insa are secrete nebanuite de novici. Toata lumea crede ca se poate roti cu un fotoliu, dar se inseala".
Domnul Lenevescu a dezvaluit si un secret al acestui frumos sport sedentar:
"Se folosesc foarte mult umerii, creandu-se un efect de torsiune care te propulseaza si mai mult".
Principalele campionate de spinning se desfasoara in cladirile de cubicaluri, in special la Price Waterhouse , KPMG sau Cooper's si noua cladire a BCR-ului.
Spinning-ul va deveni sport olimpic incepand cu urmatoara Olimpiada-cea a oamenilor plictisiti de sporturi traditionale!

 Pe final uitati-va bine si la "obiectul muncii", simbolul acestor ilustrii si viitori campioni- scanul de birou!

 

Zadkielix alias D.M
  

2 comentarii:

  1. un sport ideal pt romanii de pe dambovita....

    "Gabriel Oprea va naste in chinuri groaznice un nou partid de stanga?!?!?!?!?" detalii la mine pe blog..

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ptr urarile tale anticipate de 1 si 8 martie.
    De dandul pinguinului stiam ,l-au dat la tv acum cateva saptamani.
    Nu ma supar ca ai preluat art.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere