Translate

marți, 22 decembrie 2009

Golul lui Cr.Ronaldo cu Porto, ales cel mai frumos din 2009

FIFA a decis: Golul lui Ronaldo cu Porto, ales cel mai frumos din 2009!


FIFA a decis care sunt cele mai frumoase 10 goluri din sezonul trecut! Cristiano Ronaldo este marele câştigător, cu reuşita din partida cu Poto!




La sfârşitul lunii octombrie, Joseph Blatter, preşedintele FIFA, anunţa că forul mondial va introduce trofeul "Ferenc Puskas", care se va acorda celui mai frumos gol al anului.



Două goluri din cele selectate de FIFA s-au înscris în celebra semifinală de Liga Campionilor din sezonul trecut, dintre Chelsea şi FC Barcelona: golul lui Essien şi reuşita lui Iniesta, din prelungiri, care a calificat în finala competiţiei gruparea catalană. Alte două goluri din Liga Campionilor, Cristiano Ronaldo, din perioada United, cu Porto, şi cel înscris de Adebayor (în tricoul lui Arsenal) în meciul cu Villarreal, au fost nominalizate cu şanse la trofeu.



Între cele 10 nominalizări au intrat şi reuşite mai puţin cunoscute fanilor europeni ai sportului rege, dar la fel de spectaculoase. "Lovitura scorpionului" reuşită de Luis Landin (Cruz Azul), într-un meci din campionatul mexican, chiar împotriva echipei de la care a fost împrumutat, Morelia, sau "foarfeca" spectaculoasă a lui Eliran Tal (Bney Yehuda) împotriva celor de la Maccabi Netanya, îşi merită cu prisosinţă nominalizările.



În selecţia pe care FIFA a făcut-o, a luat în considerare cinci criterii de departajare.



1. Frumuseţea golului (redactorii site-ului recunosc că e vorba despre un criteriu relativ subiectiv, existând o mulţime de goluri spectaculoase, de la distanţă, prin execuţii dificile, etc.)



2. Importanţa meciului în care s-a înscris golul (meciuri în competiţii internaţionale, cupe internaţionale, derby-uri de top, etc.)



3. Golul nu trebuie să fi fost rezultatul unei acţiuni norocoase (o greşeală a adversarilor sau o deviere)



4. Golul trebuie să fie în spiritul fair-play-ului. Marcatorul să fi avut un comportament sportiv pe parcursul partidei sau să nu fi fost suspendat pentru doping, de exemplu).



5. Au fost luate în considerare doar golurile marcate în perioada iulie 2008-iulie 2009.

Golul anului:



                                 Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. macar fotbalistii lor dau goluri si se califica la unele competii...ai nostri dupa curve si masini scumpe umbla...

    RăspundețiȘtergere