Translate

marți, 17 noiembrie 2009

Isteria XI- PREZIDENTIABILELE 2009

Profitånd de faptul ca a expirat contractul colectiv de munca la 1 noiembrie si ca nu s-a aprobat bugetul pe anul viitor, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, (fostul senator PSD Ion Radoi) a anuntat ca de azi nu mai circula nici un metrou intre orele 5.00 si 16.00.
Ce interesant....
Nu-i asa ca e distractiv?
Ei se lafaie si orchestreaza asemenea tulburari , stiind ca isi doresc doar sa atraga capital politic lui Geoala@Co SI INDIRECT SA arunce cu noroi in actuala guvernare si fara resentimente in Traian Basescu!
Peste jumatate de milion de bucuresteni suporta astfel costul razbunarilor politice din campania pentru prezidentiale.Nu exagerez!
Presedintele PSD Giurgiu, Ion Radoi, nu tine cont ca mai mult de 650.000 de bucuresteni se vor calca in picioare in mijloacele de transport in comun si ca se va da peste cap traficul rutier din Capitala.

De astazi dimineata,17 Nov 2009 metroul nu a circulat intre orele 5.00 si 16.00 din cauza neintelegerii conducerii sindicatelor si a conducerii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii privind cresterea salariilor si a negocierii contractului colectiv de munca pe 2010. Negocierile dintre sindicalistii de la metrou si ministrul transporturilor, Radu Berceanu, au esuat luni, sindicalistii fiind decisi sa declanseze greva generala pe termen nelimitat...
Ministrul Radu Berceanu a propus conducerii Uniunii Sindicatelor Libere Metrou rezolvarea cresterilor salariale în perioada ianuarie-februarie 2010, cand va exista si un buget aprobat. „Salariatii de la Metrorex au primit salarii cu circa 23% mai mari in acest an. Nu înteleg de ce pentru aproximativ 4.000 de angajati de la metrou vor trebui sa sufere circa 650.000 de calatori care circula, zilnic, cu metroul în orele de vârf”, a declarat Radu Berceanu. Ministrul transporturilor a spus ca venitul mediu brut al unui salariat de la metrou de circa 36 milioane lei vechi lunar. „Venitul net de 26 milioane lei vechi lunar, unii din angajatii regiei câstigând si 70 de milioane de lei vechi pe luna. In bugetul de venituri si cheltuieli din acest an, Metrorex a avut 640 milioane de lei, din care 328 milioane sunt subventii de la bugetul de stat, iar peste 50% din buget, respectiv 285 milioane lei, reprezinta fondul de salarii. Metrorex a înregistrat în acest an venituri proprii de 143 milioane de lei si este evident ca cei 4.250 de angajati vor sa aiba salarii de doua ori mai mari decât încaseaza.
Din pacate, reprezentantii sindicatelor nu au vrut sa discutam despre investitii în 2010 si alte cheltuieli, ci doar despre bugetul pentru salarii”, a mai declarat ministrul.

Berceanu vrea sa atace în justitie greva de la metrou!
Mi se pare dureros de...corect!
Ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu, ia în calcul sa conteste în justitie greva sindicatelor de la metrou, „având în vedere ca exista un precedent în 2005, când greva a fost declarata ilegala dupa doua zile”. „Legea prevede ca salariatii din transporturi sa asigure o treime din activitate pe perioada grevei generale, iar cei de la metrou, si în 2005, si în prezent, au ales sa stabileasca singuri un program de derulare a actiunii de protest, astfel încât activitatea sa fie oprita total când metroul este cel mai aglomerat. Au pierdut în 2005 si daca mergem pe aceasta idee putem ajunge în justitie mai ales ca exista un precedent, însa nu vreau sa ne situam pe o pozitie de forta si sa utilizam justitia”, a spus Berceanu, citat de Mediafax.


Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Gheorghe Popa crede ca sindicalistii de la metrou ar fi amanat greva daca nu erau acum alegerile prezidentiale. „Greva se amana daca nu era campanie prezidentiala. Este cunoscut faptul ca liderul de sindicat de la metrou, Ion Radoi, a fost parlamentar PSD. Cel mai mult sufera bucurestenii care depind de metrou. Exista zeci de mii de calatori care folosesc zilnic metroul pentru a ajunge din nordul in sudul Capitalei. Salariatii de la metrou nu au printre cele mai mici salarii”, ne-a mai spus secretarul de stat Gheorghe Popa.
Si acum, din intelepciunea unui "rosu" ca ...Radoi: Greva noastra nu are implicatii politice...Saracul fariseu! Sa-i cada nasul acuma!!!
Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a precizat ca greva de la metrou nu are implicatii politice. „Actiunile noastre de protest, respectiv greva generala, nu au nici o legatura cu influentele politice. Eu, de 20 de ani de când fac miscare sindicala, m-am întâlnit de fiecare data cu asemenea acuzatii”, a adaugat Ion Radoi. El a afirmat ca salariatii de la metrou nu au contract colectiv de munca. „Ministrul transporturilor vrea sa ascunda proasta gestionare a bugetului ministerului, de care depinde si bugetul de la Metrorex. Nu stim de unde a scos cifra de 3.600 de lei salariu mediu. Potrivit statisticilor Metrorex si a celor de la Munca, reiese ca salariul mediu al unui angajat de la Metrou este de 1.500-1.600 de lei. Este adevarat ca anumiti angajati primesc unele sporuri: de noapte, ore suplimentare, dar nu toti si ele nu sunt fixe. O data sunt, alta data nu”, a spus Radoi.

Va deveni eroul bucurestenilor acest Radoi, aceasta unealta a tutror comunistilor,tuturor rosiilor?
Nicidecum! Sa nu se intoarca aceasta initiativa, exact ca un bumerang asupra domniei sale si automat asupra partidului!!!
Urmeaza acum un alt scenariu! Sa nu credeti ca interventia Presedintelui va astepta!
Si, intuiesc si eu cate ceva!Nu e domnia-sa IN MASURA sa rezolve problema si va deveni brusc "Omul bun"?
Acum, in aceasta isterie si nebunie generalizata sa nu ...mai puna botul (scuzati expresia) la...
gratuitatea transportului pentru pensionari.Totul pare pregatit sa semene cu "Rapirea din Serai".

....

Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu