Translate

marți, 17 noiembrie 2009

Initiativa interesanta, temerara

Cunoscutul militant ambientalist David de Rotschild va incerca sa strabata Oceanul Pacific, de la San Francisco la Sydney, navigand cu un catamaran fabricat, in cea mai mare parte, din plastic reciclat.

Calatoria, pe o distanta de cca. 16.000 km, va include o oprire intr-unul dintre cele mai poluate locuri ale planetei, Marea Groapa de Gunoi a Pacificului, o acumulare de deseuri - in mare parte sticle de plastic - cu suprafata de peste 1.300.000 kmp, suprafata care creste intruna, in ritm alarmant de rapid, dupa estimarile facute de ONU.

Ambarcatiunea lui David de Rotschild este alcatuita dintr-un cadru realizat din plastic reciclat, cadru in care sunt fixate 12.500 de sticle de plastic, umplute cu dioxid de carbon, pentru a asigura plutirea.

Ambarcatiunea - numita Plastiki - este echipata cu panouri solare, toaleta ecologica, o gradina hidroponica (plante crescute in solutii nutritive) pentru asigurarea hranei proaspete si doua biciclete ergonomice cuplate la generatoare, pentru a furniza energia electrica necesara sistemelor de comunicatii.

La finalul misiunii, Plastiki va fi dezmembrata si reciclata.

Scopul calatoriei este, dupa cum a declarat David de Rotschild, sa ii determine pe oameni sa se gandeasca la modul in care utilizeaza plasticul, acesta reprezentand o categorie de materiale care afecteaza foarte grav mediul si sanatatea oamenilor.

Sursa: Mail Online

Ce ziceti, ati avea curajul de a-l acompania, de a-l insoti?
Eu unul, as fi dispus!
Astept reactiile dumneavoastra,
Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu