Translate

miercuri, 21 octombrie 2009

Unirea-mereu surprinzatoare

O CRONICA A UNUI MECI SENZATIONAL
Glasgow Rangers- Unirea Urziceni 1-4
..........................................................................

Unii au ramas fara de cuvinte! Altii au apelat la istorie! Altii, scotienii s-au simtit "nepregatiti, derutati", aproape "rosi" de oftica dupa acest memorabil meci din Grupele Champions League!
Da, am scris foarte bine scorul, nu este deloc o greseala de-a mea, ci una de-a Unirii! Aceea de a avea incredere, de a se prezenta mai mult decat onorabil si de a repurta o victorie mai mult decat entuziasmanta pe Ibrox Park din Glasgow, Scotia!
Cine ar fi crezut? Cine ar fi emis un astfel de scenariu?
Înaintea meciului, Unirii Urziceni nu i se dădea prea multe şanse. Tot soiul de pronosticuri in care înfrângerea era "pe prima linie" cu 1, 2 si chiar mai multe goluri diferenta era rezultatul scontat!
Începutul meciului parcă a confirmat acest lucru.Recunosc ca ACEST MECI A FOST UNUL APARTE! Un gol norocos a celor de la Rangers încă din minutul 2 începea deja să se creioneze "spectacolul" referitor la Unirea in care va fi umilită. Mendes şutează , Fernandes deviază , iar Tudor... visează. Şi Glasgow conducea.

Însă Glasgow nu arată a echipă de Liga Campionilor. Unirea are acel tupeu de a ţine de minge , încearcă diferite scheme , diferite idei de joc.Petrescu stie de acest lucru si imprima acel suflu ialomitenilor! În cele din urmă, inevitabilul se produce Bilaşco ţinteşte şi poarta. Ba chiar mai mult , mingea trimisă de el atinge chiar şi aţa porţii. 1-1!
Interesant, deoarece, pana in acel minut comutam pe alte subiecte si talk-show-uri "en vogue: despre....starea natiuniii adormite!

Pronosticurile nu mai erau chiar în grafic. Pe tabelă însă echilibrul era surprins!

Prima repriza a fost una destul de apriga, confuza de multe ori! Numai cand imi aduc aminte de acţiunea scoţienilor ce s-a soldat cu ocazii spre poarta lui Tudor ,ca si acel moment nefericit cand mingea a atins mâna aparatorului Bruno Fernandes. Penalty. În mintea mea destul de limitata, scenariul de cosmar incepea. Insa, apără Tudor.
Şi? Momentul psihologic in care portarul roman apără se produce. Astfel, după momentul de coşmar pe care ni l-a creat la primul gol , ne-a făcut să ne gândim la ce e mai frumos.

Şi a fost frumos. În partea a doua a meciului a fost foarte frumos.

Credeaţi că Fernandes va rămâne cu imaginea şifonată după acest meci? Nu? El a reuşit un super-gol-călcâi de excepţie în minutul 51 , mingea ajungând pentru a doua oară în poarta "marelui" goal-keeper McGregor.

Chiar asa! Numai 10 minute mai târziu minunea se repetă. Apostol centrează în careu , nici un român nu se află pe traiectoria mingii , însă s-a aflat "norocosul" McCollouch , care trimite în proprie poartă pentru 3-1 pentru românii noştrii magnifici.

Mai are rost să scriu că peste alte 5 minute Unirea marchează din nou? Are. Şi uite aşa, brazilianul Brandan prinde un şut bun de la distanţă , uşor deviat , minge care poposeşte în poarta adversă. 4-1 pentru Urziceni , iar bucuria pentru mine este imensă.
Şi uite aşa Urziceni scrie istorie pentru fotbalul românesc. Şi tot aşa Unirea Urziceni aduce unora bucurie. Şi tot aşa Unirea aduce românilor adevăraţi aduce speranta.
Cu ce se rămâne după meciul din această seară?
3 puncte uriase si speranta la viitoarele 3 de peste 2 saptamani, tot cu acesti scotieni ce rimeaza cu o primavara europeana!

Si o idee clară. Unirea Urziceni este (cam) singura echipă de fotbal din România.
Speranta de a avea acel entuziasm , gandindu-ne la declaratia antrenorului roman (cinste d-lui Dan Petrescu) de a "FI FLUIERAT LA INCEPUT SI OVATIONAT LA FINAL" m-a determinat sa scriu despre aceasta superba victorie romaneasca obtinuta in compania unui adversar de traditie din Champions League!

Şi mai sper ceva! Sa nu fie acest meci doar ultimul despre care sa se scrie despre romani! Si asa, priviti oarecum "DE SUS" DE MAI TOATA EUROPA, INDIFERENT DE DOMENIUL IN CARE ACTIVEAZA!
Toate cele bune si sa auzim numai si numai de bine!

Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Frumoasa si descrierea ta a meciului:)...sa le tinem pumnii si celorlalte echipe in speranta ca vor scoate rezultate la fel de bune:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa cer link spre blogul meu pentru ca te-ai inspirat din articolul meu? Nu cer ca sunt baiat bun...

    RăspundețiȘtergere