Translate

luni, 6 iulie 2009

«Sfântul Giulgiu» -opera lui Leonardo da Vinci?




Giulgiul din Torino, o emblema a crestinismului despre care numerosi credinciosi cred ca poarta amprenta chipului lui Iisus, ar putea fi opera lui Leonardo da Vinci, respectiv rezultatul unui experiment fotografic, potrivit unui documentar realizat de Channel Five. Giulgiul din Torino ar putea fi creat de marele artist al Renasterii, Leonardo da Vinci, care ar fi folosit pentru realizarea acestui artefact tehnici fotografice de pionierat si o sculptura a propriului chip, pretinde documentarul realizat de postul britanic de televiziune Channel Five. Giulgiul din Torino este o pânza de in, pastrata la capela regala a Catedralei Sfântul Ioan Botezatorul din Torino, pe care se afla imprimata imaginea corpului unui om ce prezinta semne de agresiune fizica si, în special, de crucificare. Multi dintre credinciosii crestini care îl considera o relicva si anume lintoliul în care a fost învelit Iisus Hristos dupa crucificare. Oamenii de stiinta, care au folosit analiza cu carbon pentru a data giulgiul, considera ca tesatura apartine perioadei 1260 - 1390. Artista americana Lillian Schwartz duce însa interpretarea mai departe, ea avansând ipoteza potrivit careia chipul de pe giulgiu are trasaturi identice cu cele ale lui Leonardo. Documentarul explica teoria potrivit careia falsul lui Leonardo da Vinci a avut ca scop sa înlocuiasca o versiune mai veche a giulgiului, expusa ca un artefact fara valoare, care a fost cumparat de familia Savoy în 1453 si apoi a disparut timp de 50 de ani. Când a revenit în ochii publicului, relicva a fost privita ca un obiect sfânt, desi expertii sustin ca artefactul este de fapt replica originalului, realizata de Leonardo.
Exista si opinii contestatare ale acestei teorii, profesorul John Jackson de la Turin Shroud Centre din Colorado contrazicând ipoteza referitoare la Leonardo, ca fiind "inconsistenta stiintific". Potrivit lui, prima referire la giulgiu apare pe un medalion comemorativ din secolul 14, expus la Muzeul Cluny din Paris. "Aceasta inscriptie arata preoti tinând giulgiul si este datata cu 100 de ani înainte ca Leonardo sa fie nascut", considera istoricul.

Aceasta stire m-a cam tulburat! Adevarul istoric nu numai ca nu-l respecta, dar acesti "noi" oameni il si mistifica!
Nu vreau sa par anti-semit sau rasist, dar ar cam trebui ca fiecare sa-si vada de religia ei .Un sigur lucru ma nelinisteste...Oare de ce crestinii nu ataca alte religii?
Sincer m-am saturat de acesti falsi oameni de stiinta , incepind de la Darwin pina la "RENUMITUL" Cod al lui da Vinci...Mai toti au o ura extraordinara pe crestinism si logic pe rasa umana...
Si sa stiti ca acord o deosebita importanta acestor gen de subiecte, de cercetari deoarece, fara a ma considera un om drept si bun(mai degranba un nemernic, un pacatos si un aiurit), din tot ceea ce cunosc si aflu zi de zi, clipa de clipa ,imi imbogatesc orizontul cunoasterii!

Zadkielix alias D.M

5 comentarii:

  1. Imi pare rau sa te informez, insa aceasta cercetare ar trebui sa o dai crezare, deoarece atatia specialisti si atatea resurse nu se pot impedica de ceea ce voi crestinii numesc 'traditie' sau...zvonistica!
    Imi pare rau penru tine, Zadkielix, esti un spirit luminat dar prea indoctrinat cu aceasta aberatie a credintei! Mai bine ai cerceta din mai multe surse si dupa te-ai exprima asa de hotarat si vehement!
    Parerea mea ar trebui sa o iei in seama, nu a tutror acelor lesinati aplaudaci sau vizitatori ce te tot lauda...
    Astepot raspuns distinse baietas, Zadkielix!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Amonymus Imperatoris
    Mai bine nu l-ai mai tulbura pe acest baoiat ce are preocupari cu adevarat inalte si mai mult decat atat, el are drept de opinie...Ba mai mult , pe acea directie ma situez si eu!
    Giulgiul din Torino nu poate fi o mistificare sau o creatie a nici unuia din pictori renascentisti!
    Mai degraba, reprezentand acea tagma a "templierilor", voi il negati pe Creator si vreti usor-usor sa distrugeti orice fel de dovada istorica din constiintele celor ce se mai intreaba ...
    Jalnicule Anonymus mai bine te-ai duce la un control..CA SA iti descoperi toata pacla si tot intunericul ce il reversi...

    @ Zadkielix te admir pentru calitatea deosebita a subiectelor cat si tratarea lor!Tine-o tot asa si nu te lasa influentat NICIODATA de partea raului!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda,a cest articol de-al tau a nascut vii controverse!
    Insa, ca un simplu om ma intreb cum au dovedit si au datat aceasta pamza? Cu sfantul sange , unde anume l-au ascuns din tesatura?
    Templieri-netemplieri, oameni de stiinta sau ce Dumnezeu or fi ei savarsesc un mare pacat ca nesocotesc si aduc atea blasfemii crestinilor din toata lumea!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce interesant! Pana acum, oamenii de stiinta nu au mai gasit alta distractie decat a data acea sfanta panza?
    Relicva ar trebui lasata in pace...Sau aceasta campanie anti-crestineasca de acum incolo se va amplifica?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu stiu ce e cu oamenii de azi Danielix...nu inteleg de ce se doreste a se arunca cu noroi in religia crestina, cand tocmai Fiul Lui Dumnezeu a trait printre noi, a facut minuni si S-a rastignit pentru noi si a inviat tocmai pentru a putea, noi, oamenii, sa ajungem in Rai...

    RăspundețiȘtergere