Translate

vineri, 26 iunie 2009

Si-a incetat misiunea un om cat (si) o legenda-Michael Jackson



Michael Jackson a murit în această noapte într-un spital din Los Angeles. Potrivit cotidianul Los Angeles Times şi postului de televiziune CNN, Jackson, 50 de ani, fusese internat în urma unui atac de cord suferit în cursul serii. O mare de oameni sunt adunaţi în faţa spitalului în care a fost internat Michael. Reprezentanţii poliţiei au anunţat că a fost deschisă deja o anchetă pentru a stabili cauzele morţii superstarului...
El a avut o viaţă şi o carieră marcate de o multitudine de evenimente, care i-au adus titulatura de "regele popului". Pe de altă parte, Michaela fost, în acelaşi timp, o figură controversată, cu o viaţă particulară plină de scandaluri.
# 29 august 1958: se naşte la Gary, în statul Indiana, din nordul SUA.
# 1962-1964: Joe Jackson, tatăl, împreună cu cei cinci băieţi ai săi - Jackie, Jermaine, Tito, Marlon şi Michael - lansează Jackson's Five.
# 1969: primul hit, la 11 ani, cu Jackson Five's -"I want you back". Contract cu Motown, celebra firmă din Detroit.
# 1970: se lansează în cariera solo, în paralel cu cea alături de Jackson Five's.
# 1979: scoate albumul "Off The Wall", produs de Quincy Jones, şi are 11 milioane de exemplare vândute.
# 1982: albumul "Thriller" se vinde în peste 41 de milioane de exemplare şi face din el una dintre cele mai mari vedete pop din anii '80.
# 1984: cântăreţul şi dansatorul se arde la faţă în timpul turnării unui clip publicitar pentru Pepsi.
# 1985: cumpără pentru 47,5 milioane de dolari societatea ATV Music Company care deţine drepturile pentru cântecele lui John Lennon şi Paul McCartney.
# 1987: albumul "Bad" se vinde în peste 20 de milioane de exemplare.
# 1988: publică autobiografia "Moonwalk".
# 1990: este văzut pentru prima dată purtând o mască chirurgicală în public.
# 1991: albumul "Dangerous", 21 de milioane de exemplare vândute.
# 1993: primul proces în care este acuzat că a sedus şi abuzat un băiat în vârstă de 13 ani. Are prima intervenţie televizată din ultimii 14 ani în care dezminte că doarme într-o cameră cu oxigen şi afirmă că depigmentarea pielii sale este cauzată de o boală, vitiligo, ce provoacă decolorări cutanate.
# 1994: se suspendă urmărirea penală pentru atentat la pudoare după un acord cu reclamanţii şi plata a peste 20 de milioane de dolari. Se căsătoreşte cu Lisa Marie Presley, fiica în vârstă de 26 de ani a regelui rock, Elvis.
# 1996: divorţează. Se căsătoreşte a doua oară cu Deborah Rowe, infirmiera în vârstă de 37 de ani a dermatologului său.
# 1997: soţia sa dă naştere primului lor fiu, Prince Michael Jr.
# 1998: se naşte fiica sa, Paris Michael Katherine.
# 1999: divorţează din nou. Michael Jackson obţine custodia copiilor.
# 2001: albumul "Invincible" se vinde în 2,1 milioane de exemplare.
# 2002: se naşte al treilea copil al său, Prince Michael II, cu o mamă surogat necunoscută. Michael îşi face copilul celebru ţinîndu-l în gol, sub ochii presei, de la înălţimea ferestrei unui hotel din Berlin. Creează astfel o aprinsă polemică.
# 2003: difuzarea, în februarie, a documentarului "Living with Michael Jackson" (Trăind cu Michael Jackson) în care starul declară că nu are nicio problemă în a dormi cu copiii săi. În film apare un băieţel în vârstă de 13 ani, care va intenta o acţiune în justiţie contra starului, povestind cum adesea a petrecut noaptea împreună cu fratele său în camera lui Michael.
# La 18 noiembrie 2003, după trei luni de anchetă, poliţia întreprinde o vastă percheziţie la Neverland, ranch-ul starului. La 20 noiembrie, Jackson se predă poliţiei şi este arestat. Petrece ceva mai mult de o oră în detenţie, apoi este eliberat pe cauţiune. La 18 decembrie este pus sub acuzare oficial pentru agresiune sexuală.
# 2004: la 16 ianuarie, Jackson pledează nevinovat în prima sa apariţie în faţa justiţiei, transformată într-un mare spectacol mediatic.
# 2005: procesul începe la 31 ianuarie. În iunie, este achitat. Părăseşte California pentru a locui, între altele, în Bahrain, în Golf, apoi în Europa şi Las Vegas.
# 2006: la 16 noiembrie urmă pe scenă la Londra pentru prima oară după nouă ani cu ocazia World Music Awards. Pleacă în huiduielile mulţimii, după ce nu a putut cânta decât câteva versuri din "We Are The World".
# 2009: se reinstalează în California, în ianuarie.
# La 5 martie 2009 anunţă la Londra o serie de concerte pentru luna iulie, în capitala Marii Britanii, confirmându-şi marea întoarcere pe scenă.
# La 25 iunie 2009, moartea sa, în urma unui stop cardiac, este anunţată de mass-media din SUA.

Simbol al deschiderii posturilor "albe" de televiziune, cum era MTV, faţă de muzica interpreţilor de culoare, Michael Jackson era în anii '80 o vedetă "sănătoasă", cu un zâmbet larg, capabil de performanţe scenice uimitoare.
Potrivit AFP, citată de NewsIn, în timp ce Jackson-mania cucerea lumea, iar melodia "Billie Jean" era fredonată de la Tokyo până la Paris, fizicul cântăreţului s-a transformat treptat: pielea i-a devenit din ce în ce mai albă, iar nasul tot mai acvilin.

De aceea i s-a spus şi Wacko Jacko. Michael Jackson a negat că ar recurs la chirurgie estetică, în afara de două operaţii de rinoplastie, şi a explicat albirea pielii printr-o boală, vitiligo. După aceea, el nu a mai ieşit în soare fără o umbrelă şi a purtat adeseori o mască pe nas şi gură. Cei care aveau posibilitatea să se apropie de Michael nu se putea să nu remarce machiaj consistent.

Când e vorba despre o celebritate, zvonistica este direct proporţională cu gradul de celebritate pe care îl are persoana respectivă. În cazul lui Michael Jackson era vorba despre o cotă extrem de ridicat. Se spune că ar fi dormit într-o cameră de oxigen, iar obsesiile sale pentru igienă i-au atras porecla de "extraterestru".

Jackson a transformat o fermă din California, reşedinţa sa, într-un parc de distracţii pe care l-a numit Neverland, un omagiu adus idolului său Peter Pan, copilul care nu vrea să crească. O altă ciudăţenie, superstarul şi-a luat ca animal de companie un cimpanzeu numit "Bubbles".

Procesul în care a fost acuzat pentru abuz sexual,pentru care a fost achitat în iunie 2005, a adus în atenţia publică detalii despre Neverland şi amenajarea sa. S-a aflat atunci că la reşedinţa lui Jackson se află armuri medievale şi statui ale unor super eroi, iar în biblioteca sa se află Bilbia, dar şi romane clasice din literatura franceză.

În 2008, Robert Thompson, profesor de media audovizuale la Universitatea din Syracuse, New York spunea: "Michael Jackson este exemplul perfect al persoanei distruse de nivelul de glorie pe care l-a atins".

Articol preluat 100 la suta din Revista Presei Romanesti9numeroase portaluri de cautare)
Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu