Translate

joi, 18 iunie 2009

Se intampla in Romanica

Am ajuns sa citesc si chestiuni de acest gen...Pe bune, fara sa exagerez am impresia ca "acest sat fara caini" e populat si cu oameni disperati.
Cum v-ati imagina dumneavoastra, dragii mei cititori si vizitatori ca se mai pot scoate bani? Un tânăr de...varsta mea de numai 24 de ani din Cluj a ajuns şi...fara prejudecata si-a scos rinichiul la vânzare pentru a-şi plăti o datorie la bancă.

Poate ca vi separe o fantezie greu de digerat, insa aceasta este un motiv si un alt semnal de alarma in a ne ...vinde atat cat ne-au mai ramas din ...organe!
Si cum va spuneam, fara a le pasa cei doi clujeni, Cristian Sorin Lung şi Emanuel Dreve, au fost prinşi în flagrant la sfârşitul săptămânii trecute, în Parcul Ştefan cel Mare, în timp ce luau 1.000 de euro de la o tânără - avansul pentru vânzarea unui rinichi.

Poliţia Cluj a fost sesizată de o persoană despre faptul că a găsit pe un site un anunţ în care se ofereau spre vânzare organe umane. Contactat, acesta a solicitat nici mai mult si nici mai putin de 13000 euro în schimbul unui rinichi uman.

“Persoana care a sesizat poliţia s-a întâlnit cu "vânzătorul", care i-a solicitat suma de 13.000 de euro, din care 1.000 de euro avans, în schimbul unui rinichi uman, arătând totodată şi modalitatea prelevării organului, fără a da însă foarte multe detalii în acest sens”, se arată în comunicatul emis, ieri, de Poliţia Cluj.

Povestea a pornit, practic, de la un demers jurnalistic al reporterilor postului local NCN TV. Ziarista care s-a întâlnit cu cei doi tineri povesteşte că motivul pentru care Cristian Sorin Lung intenţiona să-şi vândă un rinichi era datoria pe care el şi prietenul lui o aveau la o bancă. “Mi-a povestit că aveau un credit de 60.000 de euro, din care mai aveau de plătit 36.000 de euro”, povesteşte Maria.

Riscă 7 ani de închisoare sau cam asa ar spune "oamenii legii"


Împotriva lui Cristian Sorin Lung s-a început urmărirea penală pentru postarea de anunţuri privind donarea de organe în vederea obţinerii de foloase materiale. Fapta se pedepseşte, conform Legii 96/2006, cu închisoare de la 2 la 7 ani. Tânărul este cercetat în stare de libertate...
Ce ar mai ramane de adaugat? Personal imi pare rau de saracul tanar care-si risca viata , are de suferit in timpul si dupa operatie...Acum intervin acele "fine" interogatii de genul :de ce?" sau "si pentru ce?..."
Nu sunt eu in masura sa caut sau sa raspund la asemenea chestiuni, insa este foarte greu de trait cel putin la un nivel destul de optim, ca sa nu amintesc de argumentul de a fi si ne a considera decenti in mania noastra cu RO...
ACUM , FARA A DEVENI CRITIC si fara a judeca gestul disperat as vrea doar un aspect sa-l ating...De regula, ar trebui sa nu fie atata ura si disperare pe Terra, dar cand esti tanar si nu ai cum sa muncesti si nici locuri de munca nu mai sunt ca sa te poti angaja undeva sa speri macar ca din acel minuscul salariu sa poti trai impreuna cu familia,mai ca mi vine sa ma revolt si sa le urez acelora ce traiesc in huzur si lux, sa experimenteze si ei aceste lucruri...
De altfel,nu cred ca se ocupa de asta si nu trebuie judecat tranarul din moment ce el are doar 2 rinichi. Ca doar nu se ocupa cu speculatii si nici nu se pate spune ca se vindea doar ca sa poata fi judecat.E ca si cand ar vinde vreun copil fara resentimente...
Pacat, mare pacat...Daca multi gandesc altfel decat mine, nu o sa ma dezic de la opinia aceea ca omul acesta a recurs la gest extrem, (posibil) constient...Ca doar a nu facut vocatie...
Ca daca ar fi dorit sa munceasca si nu i s-ar fi oferit,cu anumite parghii se poate demonstra "pe bune" ca tanarul acesta e "nebun..."
REGRETABIL...Sa nu mai auzim atunci de notiuni de respect, de consideratie daca acest suflet a avut nevoie de bani sa-si plateasca datoria la stat,ca sa nu ajunga la inchisoare , dar uite ca ,,de ce ti-e frica nu scapi"
Pai chiar nu exista dreptate aici prin Mania asta???

Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Exista dreptate...dar stii si tu ca Dumnezeu ii lasa pe cei care au bani si putere sa se "destrabaleze" cu rabdarea si ideile noastre... PANA INTR-O ZI!

    RăspundețiȘtergere