Translate

vineri, 26 iunie 2009

Becalianismul mesianismul si tampitii

Salutare oameni buni!Nu-i asa ca v-a fost dor un pic de mine?
HA-HA-HA!
Ce am mai aflat, asa in targ...CICA cIOBANUL A OBTINUT CEEA CE SI DOREA...SA SE DUCA LA Bruxelles,sa le arate tuturor parlamentarilor ce tare ar fi...
Asa ca nu a tat deoparte, sigur el.."o sa salveze" lumea si o sa devenim leaganul noii civilizatii, asa cum am fost si mai demult. Ce ras amar imi provoaca fabulatiile astea...Parca mi si=l inchipui dand declaratii de presa, in stil caracteristic....

Daca mesianismul nu este credinta intr-un salvator suprem, ridicat dintre cei ca el , atunci poate nu stiu ce este. Deocamdata, din cate stiu eu, nu suntem mesianici poate maniaci destul de dubiosi!
Pai cum sa mi-l imaginez pe acest personaj vorbind despre Dumnezeu, ca mai apoi sa i trimita pe toti la"origini"...
Si toate sunt asa ca sa se confirme ceea ce e bine stiut...
Incultura e mare, aroganta asisjderea... pentru ca nu credem cu adevarat in ceva si ma uit la ce modele avem. Ca mesia sigur n-avem. Singurele modele pozitive sunt alea din trecut, si alea interpretate cum vrem noi - "patriotic".
Adica Stefan n-a fost un cuceritor si i-au placut "duducutele", Mihai nu era un venal,Cuza n-a fost un dictator, Vlad tepes n-a fost un sadic si daca stau bine sa analizez, Ceausescu a dat de munca la oameni si ne-a facut cutiile astea de chibrituri sa stam in ele. Misto popor.....

Becalianismm. V-ati insusit niste notiuni care nu spun nimic pentru voi. Toti labagiii,(oops, eu nu ma consider) daca-i intrebi, sunt “pro”. Cum? Uram ungurii, uram tiganii si nu facem nimic, in general, sa ridicam tara asta cumva. Sau avem niste patriotism doar asa, din cand in cand?
Patriotismul, pentru mine, e o chestie care porneste din mandrie, din niste valori pe care le are tara ta, care merita sa lupti pentru ele. Sau niste valori pentru care lupti sa ajunga apreciate si la tine. Mandria de a fi roman. Patriotism, pentru mine, inseamna, avand in vedere ce tara avem, sa nu te faci de cacat pe unde te duci si sa pastrezi curatenia pe strada. In mare. Da’ cine-s eu sa ma pronunt, eu “nu-mi iubesc tara”.
Sau vi se pare ca ar merita exemplarele astea ceva?

Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. ...hm! Ar merita... sa le ignoram ;)).

    Eu cred ca dl. mai sus mentionat va fi un pic "lost in translation" in sferele euro-parlamentare. Nu stiu cat de buni ar trebui sa fie translatorii care vor traduce "ideile" lui, pt a le face "accesibile" publicului bruxelez. De altfel este bine stiut ca occidentalii nu sunt suficient de bine echipati intelectual pt a sesiza subtilitatile romanesti... mai ales intr-un caz cand aveam de-a face cu un vorbitor atat de profund.

    Asta e :( , nimeni nu e perfect !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere