Translate

joi, 7 mai 2009

Un nou inceput de sezon

A venit sezonul cald. Au inceput nu numai sa infloreasca fetele si expresiile varatice , dar cu aceeasi forta de nezdruncinat, mai toate afacerile (mai mult sau mai putin legale) sa revina in forta!
Ma bucur ca exista asa ceva si in aceasta tara in care, un roman din cinci sufera de forme (usoare sau grele) ce vizeaza sanatatea mintala, depresiile...
M-am lasat fascinat de ceea ce unii pot sa faca...Unii dintre carcotasi ma vor ACUZA de o anumita forma de...delasare.
Insa, un singur lucru...Astept sa iau o vacanta,cat mai repede, nu inainte de a-mi termina ...studiile (nicidecum interlocutorii)
Altfel spus, astept acea zi in care,fara sa fac rau cuiva sa ajung sa fac lucrurile cu acea bucurie... Acest nou inceput de sezon, cu munca, cu sacrificii sper sa nu aibe forta de a ma transforma.
Sunt constient ca nu sunt perfect, gresec si sunt inselat mai tot timpul... Insa, NU VOI DA INAPOI!
Mai bine este sa ma trateze prin metoda strigatului primar, adica sa se urle pana ii aude... dracu cineva, oricum nu ii voi mai baga in seama pe oti. Si aceasta nu e o forma de aroganta!Daca nu, sa nu mai pretinda ca ar avea ei dreptate... nici sa joace teatru ei!
Nu voi insista asupra aspectelor "picante" insa nu voi mai fi acelasi... Sper sa mai cresc, adica sa nu se mai rada sau sa se (planga) in hohote de fiecare vorba sau actiune de a mea...
Sau, mai bine, sa apelezeei la acea terapia-e- actiune si sa-i dea Aghiutza in judecata pe toti. Dar ma tem ca ultima varianta presupune putina psiho-terapie si pentru aceeia ce ma monitorizeaza si sunt asemenea unui complet de judecata...
Pana una alta, le transmit tuturor sa se bucure de vara, de soare si de ceea ce mai exista... Gandurile bune sa ii invaluie!
\
D.M

2 comentarii:

  1. Pai da...Gandul bun fie cu voi...
    Cred ca placerea o sa o gasesti cand o sa iti dai seama ca esti un prevelegiat al soartei si atunci cand esti in fundul prapastiei...adica atunci cand o sa vezi non-stop jumatatea plina a paharului, atunci cand o sa iti gasesti linistea interioara. Personajul lui Marin Preda din "Cel mai iubit dintre pamanteni", Victor Petrini, si-a dat seama de asta dupa ce a indurat chestii greu de suportat...asa si noi, astia care nu suntem personaje de roman, ci oameni reali...sa putem sa realizam inainte de a fi prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noinu avem forta de a le schimba gandirile si actiunile celor din jurul nostru. E alegerea lor.
    Nu putem decat sa facem noi un bine atunci cand putem, in speranta ca poate si altcineva, acelasi timp va face la fel pentru altcineva.. si tot asa.

    RăspundețiȘtergere