Translate

miercuri, 27 mai 2009

Cugetari "care este" si... vanghelioane

"De cand ma scol pana ma culc si cand dorm gandesc..." Cum suna aceste vorbe de-a dreptul "dulci"? Nu-i asa ca suna mai ceva decatar spune oricine, un pic mai original decat meditatiile lui Rene Descartes? Mai ca-mi vine sa-l aseman si sa-l compar pe acest "clasic" al politichiei de tip "mici si bere" cu renumitul om de cultura , asa cum a fosdt filozoful francez...Dar,nu va speriati ca nu voi comite asa ceva...deoarece as comite o alta gafa der proportii. Si nici nu ar merita asa ceva....
Insa trebuie sa remarc "profunzimea" gandirii domnului Marian Vanghelie ce,asemeni unei spoieli "de calitate" (mancatzi-ash!) pana si cele mai interesante sau memorabile discursuri ale marilor oratori din intreaga istorie a Omenirii...

Nu voi fi atatd e ipocrit in a va trata cu acea superficialitate, atent pregatita de "politica rosiilor". Asadar, acel superb..."Cogito ergo sum", argumentul suprem care intemeia toata "filosofia" si intreaga ontologie carteziana ar putea pica in hau numai daca s-ar speria de figura acestui "nou mistic". Si va rog frumos sa admiteti ca el nu a absolvit nici una din facultatile de filosofie,iar Vanghelie si mai ales multimea ar ramane stupefiata numaila gandul unui asemeni gandul nebun.
Si as motiva si as continua aceasta directie, oarecum surprinzatoare in care ar trebui sa le multumim tutror "filosofilor" ...practicieni...Norocul ce ne surade mai mereu ar consta ca aici in aceasta lucie saracie nu cred ca le-ar conveni acestor simpatice si pline de doxa personalitati sa devina profesori prin universitatile noastre....
Numai ca ei sunt poate mai interesanti decat cel ce si-a propus sa devina doar cel mai puternic om din Romania in urmatorii 10 ani....Poate ca vor forma un nou curent (poate mai ceva decat cel alternativ sau bifazat) si ar ramane doar niste Mecena... Totusi va rog frumos sa va ganditi la un anume aspect...referitor la viitor.
Sa nu va speriati ca, peste timp copiii si nepotii nostri vor demara cursurile de filosofie cu si despre Marian Vanghelie,reprezentantul si urmasul cartezian al unnui alternativ curent in care predomina gandirea de tip economat" made de Ferentari.



Marian Vanghelie are meritul de a fi reinventat limba romana,impunand un alt stil de a vorbi in fata microfoanelo. Cum asa? El a demonstrat ca se pricepe la jocurile politice mult mai bine decat doctorii (chirurgi) in stiinte politice... Insa el a reusit sa devina o stea si sa "invarte" un partid pe care, de la o figura emblematica
ca "Bunicutza" si chiar a reusit sa devina "parintele chefliilor"...

Acelasi Marian Vanghelie,acelasi baietel ce in urma cu cativa ani nu stia sa conjuge verbul "a fi" si care,( cu siguranta, nu stia nici sa spuna poezia cu "rau, ratusca, ramurica",) are tupeul sa garanteze in prezent pentru profesori universitari....Mai mult el recomanda europarlamentari de talia lui Adrian Severin, schimba si numeste ministri intr-un guvern ce pare mai fragil decat organizatia sa de partid de la sectorul 5 si da impresia ca poate tine la un loc sau, dimpotriva, poate destrama o alianta guvernamentala monstruoasa.


In aceste conditii mai poate mira pe cineva ca Vanghelie "care este" se gandeste sa se lanseze in arta scrisului, gandindu-se sa intre, pentru inceput, in lumea bloggerilor?
Mai bine ati reciti acasta fraza....Recunosc ca de foarte multa vreme....Vorba aceea ca "daca m-am gandit ca vreau sa fiu in urmatorii zece ani undeva, trebuie sa ii incurc definitiv, de ce sa ii las linistiti?" Pana la urma el este cel care are atat de multe idei - "de cand ma scol pana ma culc si cand dorm gandesc si am foarte multe idei ..."

Marian Vanghelie este similar fenomenului mirarii de sine ca Daca acum cativa ani unii il ,luau "peste picior" sa nu va mirati ca in maxim 10 ani va ajunge presedinte al PSD, nici daca va fi ales presedintele Romaniei, membru al Academiei Romane sau al Uniunii Scriitorilor...Filosofi!!!

Avertisment...
" Care este" POATE NASTE CREATURI HIDOASE!!! Somnul ratiunii unei natiuni naste monstri. Sa nu ne prefacem ca nu stim ca noi toti suntem sau vom fi vinovati...pOATE CA II SUPORTAM SI LE DAM CREDIT UNORA ...
Ma voi rezuma si voi incheia aici aceste randuri...Un anagramat ca mine si un umil blogger asta a dorit sa spuna...

Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Daca isi face blog tine-ne si pe noi la curent si da-ne un link sa citim si noi. Sa invatam de la "maestro". Nu il tine numai pentru tine! :))

    RăspundețiȘtergere