Translate

duminică, 17 mai 2009

Cateva vesti extraordinare

Duminica 18 MAI 2009.
Lecturand cat ceva, dupa "FANTASTICA" tura de la GDS, DUPA DOUA SEMI-RATARI-una referitoare la Noaptea Muzeelor cat si claarea Romaniei la Eurovisiion taman pe locul 19, in pofida unui sound ok si a unui show cat de cat decent am gasit ceva cu adevarat imbucurator.
Cu permisiunea dumneavoastra, am sa amintesc faptul ca acest articol este de fapt o preluare de pe portalul www.ziare.com.
De asemenea tin sa multumesc acestui colectiv de oameni ce , clipa de clipa actualizeaza tot ceea ce este important.
Cum va spuneam pana si americanii de la NASA ne apreciaza.Recent ei au avut onoarea de a premia doua echipe ale elevilor bucuresteni in cadrul unui concurs, la care au participat tineri din 12 tari, unde li s-a cerut sa vina cu propuneri de adaptare a avioanelor supersonice la transportul de pasageri pana in 2020, potrivit presei americane.

Peste 120 de liceeni, care au venit cu 60 de propuneri, s-au inscris in cele patru categorii, adica echipe americane si din afara SUA si concurenti individuali (americani si din afara SUA).

In ceea ce priveste concurentii straini, Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad si Muraru Sebastian, elevi in clasa a noua la Colegiul Tudor Vianu din Bucuresti, s-au clasat pe locul intai la echipe, in vreme ce la individual castigator a fost un elev din Singapore, Sidhart Krishnan.

Pe locul doi, la echipe, s-au situat tot elevi de la Colegiul Tudor Vianu: Vlad Adam, Ana Maria Borlovan, Roberta Raileanu si Sabina Zavoianu, toti in clasa a noua. Pe locul trei s-a clasat o echipa a unui liceu din capitala Greciei.

Participantii au avut de ales intre doua modalitati de a intra in competitie. Astfel, ei au putut fie sa conceapa un studiu care sa abordeze provocarile si solutiile oferite de zborurile supersonice, fie sa propuna un prototip de avion supersonic comercial care sa poata functiona in 2020.

"Toate conceptele au fost pline de imaginatie si inovatoare", declarat unul din cercetatorii de la NASA care au analizat propunerile venite din toata lumea. Jurizarea s-a facut in functie de masura in care elevii si-au alcatuit documentatia si dupa modul in care au respectat criterii de baza cum ar fi continutul documentat, creativitatea, imaginatia, organizarea si redactarea.

Toti participantii au primit un certificat NASA, dar singurii premiati in bani au fost cei de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
Comentariul meu se leaga exclusiv de aceasta stire cu adevarat faina! Felicitari si succes! Sincer ma bucur mai mult decat ar fi acstigat Romanai vreun trofeu...
Daniel Mihai

Un comentariu:

  1. Stii ce mi se pare mie asa ciudat si nu o sa pot sa inteleg niciodata? De ce este nevoie sa vina americani sa ne premieze valorile, sa ii descopere pe copiii astia? De ce Romania nu o poate face? De ce nu sunt premiati si apreciati la nivel national si... abia apoi, la nivel international.
    De ce? De ce? De ce? (intrebarea mea preferata!)

    RăspundețiȘtergere